Last news in Fakti

20 Януари, 2015 09:37 2 421 0

Австрийските власти се опитват да откупят дома на Хитлер

  • австрия-
  • къща-
  • хитлер
Австрийските власти се опитват да откупят дома на Хитлер - 1
Снимка: AP/БТА

Правителството на Австрия заяви интерес към придобиване на къщата, в която Адолф Хитлер е прекарал своето детство. Нещо повече – то вече търси легален начин за изземване на обекта в случай, че сегашният собственик откаже да го продаде.

Представител на едно от министерствата, в чийто прерогативи е смяната на собствеността, заяви пред медиите, че на сегашния владелец е предложена справедлива пазарна цена за имота, като е отчетен фактът, че сградата се нуждае от ремонт. Ако собственичката откаже да продаде имота, той може да бъде иззет. Името й се пази в тайна, но има информация, че тя е отхвърлила вече няколко предложения за продажба.

В момента имотът, чиято площ е 800 кв.м, се отдава под наем срещу 4800 EUR на месец. Съгласно договора за наем сградата не може да се ползва като музей или в друг исторически контекст. Последните предложения бяха имотът да се превърне в обучителен център за възрастни, но собственикът е отказал, тъй като за целта е било необходимо да се направи ремонт.

Къщата на Хитлер, в която е живял като малък, отдавна е обект на остри дискусии относно по-нататъшното й използване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА