Last news in Fakti

19 Януари, 2016 10:47 11 879 10

Строят курорт на мястото на концлагер

  • черна гора-
  • курорт-
  • лагер

Решението на черногорските власти да превърнат някогашен концлагер на остров Мамула (Ластавица) в курорт беше зле посрещнато от населението, чийто роднини са се намирали в него. Сега бившият лагер ще бъде заменен от луксозен курорт за богаташи с басейни, палми, VIP зона, ресторанти, плажни клубове, марина за яхти и нощен клуб.

Крепостта на острова е била построена през 1853 г. по време на Австро-унгарската империя с цел защита от морски вълнения. Днес този участък земя е необитаем, а крепостта не се използва. По време на Втората Световна война в концентрационния лагер е имало над 2000 души. Десетки заключени са били измъчвани и убивани, а останалите са умирали от глад.

Инвестиционният проект е дело на швейцарската компания Orascom Development Holding AG. Стойността му е 15 млн. EUR. Очаква се да бъдат разкрити над 200 нови работни места.

Строят курорт на мястото на концлагер

Строят курорт на мястото на концлагер

Строят курорт на мястото на концлагер

Строят курорт на мястото на концлагер


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    1 0 Отговор
    Инвестиционният проект е дело на швейцарска компания.......... с нацистки пари !!!!
  • 2 Пешо

    1 0 Отговор
    Браво! Така трябва да се оползотворяват дори и тези места! А не като тук, само се чудят кое да разрушат, кое да демонтират и кое да о.*рат! Мавзолеят можеше да бъде чудесна туристическа атракция!
  • 3 курзацесека

    0 2 Отговор
    Мавзолеят бих го бутнал още 50 пъти. Никой паметник на социалистическата глупсот не трябва да стърчи над земята и да дава надежда на комуниститте, че терорът и властта ще им бъде върнати в ръцете.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "курзацесека":

    най-голямата социалистическа глупост беше производството на измити мозъци като теб!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шалом

    1 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ АДОЛФ !
  • 7 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "курзацесека":

    Който не е роден, живял и работил по времето на социализма, само той може да напише тази глупост.
  • 8 минчо

    0 0 Отговор
    Ееееееее защо расъждаваш така.Та нали нашите дядовци блиски са се блъскали за да се построят тези ( паметници )защо да се развалят как може да расъждаваш така,препоръчвам ти да посетиш БУЗЛУДЖА та да си промениш мнението.Веднъж попаднах на това плашещо място превърнато във зграда на ужаса бяха и възрастни хора от Плевен,те плачеха със глас дали заради разрухата дали заради спомените от падналия комунизъм или заради ленинските съдотници удръжките от заплатите а може и да са били военослужещи повреме на строежа.Така че расходи се до там виж и тогава давай такива мнения...........приятна расходка до паметника БУЗЛУДЖА..........

    Коментиран от #10

  • 9 аз

    0 0 Отговор
    "Крепостта на острова е била построена през 1853 г. по време на Австро-унгарската империя с цел защита от морски вълнения."
    Не знаех,че крепостите построени при морето са за защита от морски вълнения.
    За пореден път авторите в тоя сайт правят копи-пейст като развален телефон,без да прочетат какви глупости са сътворили
  • 10 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "минчо":

    Минчо, трябва да се научиш да пишеш на правилен български език, срамно е!