1 698 2

Сделката с Царските конюшни да се обяви за нищожна

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

„В резултат на възложения от мен анализ на извършената от областния управител на София сделка за т.нар. „царски конюшни“ и като компетентен министър, управляващ държавната собственост, на 15 септември сезирах Софийски градски съд за обявяване на нищожност на трите договора за продажба на имотите, които попадат в рамките на терена”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Три са мотивите за подобен иск:

1. Приложената от областния управител на София процедура. „Анализът на документите показа, че този областен управител не е имал  правомощията еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имотите и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата към частни лица. Считаме, че това е заобикаляне на закона”, заяви Павлова.

2. Анализ на документите. Той показва, че купувачът „Евротранс билд“ ЕООД не е ясно легитимиран и не е собственик на имотите, за които претендира, че има съсобственост заедно с държавата. В съда има висящи редица дела от други фирми, които също претендират съсобственост върху имотите, посочи министърът и обясни, че липсата на реален собственик е вторият мотив за искане на нищожност на сделката за продажба.

3. Ощетен държавен и публичен обществен интерес „при извършването на сделката при направеното ценообразуване, като избор на този, който го е направил, и на цените, по които е реализирана”, каза министърът и допълни: „Държавният интерес е ощетен, което е третият ни мотив за предявяване на иск, защото разполагаме с документи за ипотеки, апорти, продажби на имоти, на идеални, части, в рамките на този терен, чиято стойност надвишава в пъти сключената от областния управител сделка”.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:15  16.09.16
  А затвор?
 • гост
  Отговор
  2 17:01  16.09.16
  А някой запитали се като мене изобщо тези царски конюшни имат ли право да ги продадът !!!

Напиши коментар:


Публикувай