2 452 5

Голям ръст в заплатите на брокерите на недвижими имоти

Милена Богданова

През второто тримесечие на 2016 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват със 7.3% спрямо същия период на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт. Увеличението в индустрията е с 8.6%, в услугите - със 6.6%, и в строителството – със 6.7%.

Разглеждайки разходите по икономически дейности за второто тримесечие на текущата година, то най-висок ръст на общите разходи за труд има при „Операции с недвижими имоти” – 12.2%. На второ и трето място остават секторите „Преработваща промишленост” и „Култура, спорт и развлечения”, съответно с ръст 10.6% и 9.2%.

С 12% се е увеличило месечното възнаграждение на доходите на работещите в сектора „Операции с недвижими имоти” през второто тримесечие на тази спрямо 2015 г.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Минаваща
  Отговор
  1 14:36  21.09.16
  Абе какви са тия глупости..."" С 12% се е увеличило месечното възнаграждение на доходите на работещите в сектора „Операции с недвижими имоти”" Работещите в този сектор работят на процент. ЩОМ се вдигат цените на имотите - ЕСТЕСТВЕНО, че и доходите им се вдигат, обаче ЗАЩО това се отчита като някакъв реален "ръст" на доходи и се отчита по този начин в статистиките?? Като че ли някой е увеличил някому заплатата.. И после - защо никой не вярва на статистиките у нас - защото са мърляви и заблуждаващи.
 • Сульо
  Отговор
  2 14:48  21.09.16
  нападжиите какво чакат, да отиват да вършеят а брокерите да намалят процента
 • Калкан
  Отговор
  3 00:09  22.09.16
  Ами то е пряко свързано с "ръста на недвижимите имоти у нас". Дайте дружно да набутваме купувачите или една част от тях със завишени цени, те теглят по високи кредити от отзивчивите банки и ето ти с един куршум три заека.ръст на цени, по високи възнаграждения и "раздвижване в сектора.
 • гост
  Отговор
  4 08:15  22.09.16
  Нека всички брокита да дръпнат по един кредит и да си купят по един голям апартамент. Сектора наистина ще се раздвижи;)
 • бббббб
  Отговор
  5 16:02  23.09.16
  По точно изкуствено вдигат цените ,за да взимат по-голям процент./Прилича ми на картел между тях и банките/ .

Напиши коментар:


Публикувай