Last news in Fakti

6 Април, 2017 11:05, обновена 6 Април, 2017 11:13 1 157 0

Нов терминал за £130 млн. ще има летището Станстед

  • станстед-
  • летище-
  • терминал

Общата площ ще е от 34 000 кв. м. Строежът на новия терминал ще започне през 2018 г.

Нов терминал за пристигащи пътници ще има летището Станстед, съобщава Би Би Си. Проектът е на водещото архитектурно бюро Pascall+Watson. Новият терминал ще бъде изграден недалеч от сегашния. Инвестицията е за за £130 млн.

Проектът предвижда сградата да е на 3 етажа. Общата площ ще е от 34 000 кв. м. Строежът на новия терминал ще започне през 2018 г. и ще продължи три години. Новият терминал ще има по-големи помещения за контрол на миграцията и за получаване на багажа. Това не е свързано с евентуалните промени в законодателството, а е израз на стремежа да се предостави по-голям комфорт на ползващите летището Станстед. Това посочва в съобщение от медиите собственикът на летището Manchester Airports Group (MAG).

Експерти посочват, че след влизането на експлоатация на новия терминал, ще се ремонтира и сега съществуващия. Той целта е да той да поеме трафика на излитащите самолети.

Станстед е национален актив и нашата инвестиция ще спомогне за увеличаване на конкрентността и ще подкрепи икономическия растеж, така и откриването на работни места, заяви изпълнителния директор на летището Андрю Коуан. Той не пропусна да припомни, че летището играе важна роля за регионалната и национала икономика.

Обособяването на два терминала, които да обслужват пристигащите и излитащите самолети, ще помогне за по-ефективно използване на единствената писта на летището, коментира Андрю Коуан.

Нискотарифната авиокомпания „Райън еър“ (Ryanair) изпълнява полети от София до Стандстед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА