Last news in Fakti

6 Юли, 2017 15:53 3 679 14

София със 77-метров небостъргач

  • софия-
  • небостъргач-
  • строителство

Той ще се намира на бул. „България” на ъгъла с ул. „Борово” стана ясно след като на днешното си заседание Столичният общински съвет прие решението за неговото строителство. Инвеститор е „България билдинг”.

Възможността да се построи толкова висока сграда на мястото е, че в началото на годината инвеститорите са поискали промяна на устройствения план на парцела с цел разделянето му на три части. Едната от тях ще бъде със статут на обществено ползване, тъй като при този вид парцели няма ограничение при височината на строителство, защото попада в градски център от първо до трето ниво. Според компанията инвеститор парцелът им е именно такъв.

След промяната на проекта върху всяка от трите части ще могат да бъдат изградени офиси и сгради за обществено обслужване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 3 Отговор
    77 метра? Откога на това му се вика небостъргач? Това са към 25 етажа. Блоковете на заден фон са почти по толкова :)
  • 2 идеоти

    8 5 Отговор
    Голям кеф. А има ли таквиз пожарни стълби?
  • 3 майна

    9 11 Отговор
    Софето никога не ми е харесвал като град,виж софиянките са супер

    Коментиран от #5

  • 4 докато ГЕРБ е на власт

    12 7 Отговор
    Не знам дали хлебарките, ще оцелеят при ядрен удар, но корупцията в България със сигурност !!!
    Те хубаво СОС са си дали разрешение, ама питаха ли жителите в пренаселения квартал за мнение и къде аджеба ще си поберат всички коли ? На сегашното мястото има платен паркинг, който като бъде разрушен и тези коли излязат по улиците, ще стане още по-голям ад.
    Изобщо за чии им е тоя небостъргач по бул България подобните сгради празни си седят !? С какво ще ги населят с имигранти ли ? Щот балъци да си купуват апартаменти и офиси в такива сгради няма останали много?
    Вместо да помислят да изградят там един голям обществен паркинг да си оставят хората от квартала колите те още повече, ще задълбочат проблема!
    Какво викаше един бивш премиер "за бога братя не купувайте" ?
  • 5 Бай Либен

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "майна":

    Те не са офиянки :-) Има от Силистра до Петрич и от Видин до Харманли :-)
  • 6 Велев

    1 0 Отговор
    Само невежи хора наричат 75 метрова сграда небостъргач.Защото световните стандарти за небостъргачи са; от сто метра нагоре се водят небостъргачи.
  • 7 до идеоти

    1 0 Отговор
    Когато построят повече небостъргачи ще купят и такива пожарни за по големи височини..
  • 8 до кметството

    1 0 Отговор
    София се нуждае от хубави небостъргачи, паркинги на няколко нива на всяка метро станция.Да се разширяват улиците и по тях да има място за паркиране. Трябват над 300 транспортни надлези на няколко нива. Целта оправдава средствата.
  • 9 Дечев

    1 0 Отговор
    Има многомилионни градове по големи от България с много небостъргачи, широки улици с над четири ленти за движение в едната посока.Освен това правят огромни паркове и в тях не застрояват сгради.Около София има много не застроени площи, но корумпирани от кметството позволяват да се строи в парковете. Много улици могат да бъдат разширени с поне два метра за да има места за паркиране.
  • 10 Манов

    1 0 Отговор
    След 50 години София сигурно ще бъде над три милиона население. Затова трябва да се строи с перспектива към бъдещето. Това означава София да бъде с нов облик.Защото тогава градът ще бъде от Елин Пелин до Банкя. София и Перник ще бъдат един град. То и сега почти са се слели двата града.Съседните села който се водят квартали трябва да се съединят със София.
  • 11 Колев

    1 0 Отговор
    София се нуждае от скоростно метро с по голямо разстояние между спирките. Едновременно със строителството на новия лъч на метрото да се строят съвременни квартали. Метрото може да бъде първа спирка около Александър Невски, Сточна гара, кв. Хаджи Димитър, кв. Левски и Ботунец.Над метрото трябва да има много широк булевард.Освен това от Люлин до Сточна гара трябва да се изградят транспортни надлези на кръстовищата.Това означава че от Ботунец до Божурище да няма светофари.Тогава ще има бърза връзка с околните магистрала около града.
  • 12 Николова

    1 0 Отговор
    Ако политиците и кметовете не крадат ще сме богата държава.Тогава ще има много детски градини, модерни стадиони, широки булеварди,надлези, паркинги и много паркове. Затова трябва да им се търси отговорност. В противен случаи ще затъваме към дъното на тресавището.
  • 13 Загорова

    1 0 Отговор
    За да има просперитет държавата ни не трябва хората да гласуват на избори за мутри и престъпници.Но съдебната система е главен виновник за разпадането на държавата.
  • 14 Начев

    1 0 Отговор
    Тези който наричат 77метрова сграда небостъргач, сигурно наричат маймуните хора. Безплатен съвет за тях; небостъргачите са от сто метра нагоре. По света строят небостъргачи и високи сгради в пустинята и в океана. Но в България се страхуват да построят истински небостъргач над сто етажа на здрава почва. Освен това в Япония всеки ден стават земетресения и цунами но няма паднал небостъргач,въпреки че се поклащат и отклоняват.