1 799 5

Кмет против небостъргачи по „Цариградско шосе”

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Дискусията около това къде да има и да няма небостъргачи в София продължава. След като главният архитект на София Здравко Здравков очерта трите зони, в които ще могат да се строят високи сгради, един от районните кметове се обяви против изграждането на небостъргачи в една от зоните. Това е кметът на район „Младост” Десислава Иванчева, а мястото е зоната след 7-ми километър по бул. „Цариградско шосе”. Изтъкнатият от кметицата мотив е, че 80% от предвидената зона за високо строителство по булеварда попада в район „Младост”.

Иванчева е против внесените предложения за промяна в Закона за устройство и застрояване на Столичната община, тъй като районната администрация не е била запозната с предложенията, преди да бъдат внесени за разглеждане в парламентарните комисии. Иванчева иска от депутатите да не разглеждат предложенията за промени преди Столичният общински съвет да приеме визията за развитие на София до 2050 г. Очаква се тя да е готова до средата на следващата година.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Krasimir Velchev
  Отговор
  1 22:34  27.10.17
  Не съм привърженик на феминизма,нито на която и да било идеология,но в случая имаме потвърждение ,на това,че понякога жена може да каже умна приказка и обратното -мъже да ръсят глупости.За последните 28год.в сферата на строителството беше изоставено всякакво планиране.От цяла България всички,които се бяха сдобили с повечко пари се струпаха да правят кооперации в кв.,,Манастирски ливади,,тоест в полите на Витоша.В резултат на това към днешна дата районите от София,които бяха годни за разходка,спортуване и изобщо добър живот сега са отвратителни.Живея в този район от 50год.насам.С очите си успях да видя как една райска територия може,да бъде превърната в кочина.Сега по аналогичен начин ,това може,да се случи и в ж.к.,,Младост,,.

  Коментиран от #2

 • Фидан Ябълков Крушарски
  Отговор
  2 01:20  28.10.17

  До коментар #1 от "Krasimir Velchev":

  Така ако бяха действали и слушали всякакви капацитети преди 40-60-70години щеше София да си е 50 000 души и толкова.Стотици милиони евро се изливат в София а те недоволни,абе професори селата така пустеят елате си по село като мене.
 • Гостенин
  Отговор
  3 08:28  28.10.17
  Цариградско шосе е задръстено по цял ден а те искат да строят още и още около него. Не разбират ли, че то няма капацитет да поеме повече трафик. Според мен само ще задълбочават проблемите с инфраструктурата.
 • Местен
  Отговор
  4 09:36  28.10.17
  Ами прав е колегата! Юрош всички си ходете по селата и без това, като дойдете работите по моловете и само цапате, и си хвърляте боклуците в София. Града е мръсен заради простите чужденци
 • По темата
  Отговор
  5 17:25  28.10.17
  Тук половината, дето говорите за село, подскачахте като на.рани, когато Тодор Живков Ви прехвърляше от селата в панелките.Айде стига си придавали важност. Граждани сте колкото Люлин е най-елитния квартал.

Напиши коментар:


Публикувай