3 417 6

Трансформацията е възможна (СНИМКИ)

Милена Богданова

Преди дни ви съобщихме за държавите, в които могат да се купят недвижими имоти (бел. ред. предимно апартаменти и къщи) на цена от 1 EUR. Какво става с тези имоти обаче и дали новите собственици спазват уговорките, срещу които са успели да ги придобият на практика без пари?

Примерът е от Англия. Преди година кенийското семейство Сам и Рейчъл Камау, което от 16 години работи в Ливърпул, успява да се сдобие с къща в английския град срещу символичната цена от 1 EUR.

Това става благодарение на програмата Homes for a Pound Plus, която се реализира от местните власти. В рамките на проекта се продават над 6000 стари къщи. Купувачи определено не липсват, въпреки изискването да са местни жители.

Влизайки в имота семейството се натъква на крайно нелицеприятна картинка. Къщата е била за основен ремонт – като се почне от покрива и се стигне до парапета на стълбите. Камау обаче решават, че след като на практика са получили безплатен дом, могат да отделят повече средства за ремонт. Той е отнел близо година, но кенийското семейство е убедено, че това е най-ценното вложение, което са направили в своя живот.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Супер
  Отговор
  1 09:58  16.11.17
  Браво на хората!

  Коментиран от #2

 • АнуЛ
  Отговор
  2 10:21  16.11.17

  До коментар #1 от "Супер":

  Негри, не хора! Хъ хъ Хъ
 • Пръцко
  Отговор
  3 11:43  16.11.17
  "Трансформацията е възможна" - даа, засега в Европата, скоро и у нас! Подмяната на традиционното бяло християнско население на континента върви с пълна сила...
 • kjl
  Отговор
  4 12:54  16.11.17
  Сигурен съм, че квартала е същият лайнарник като къщата която са купили. Е, може би е по-добре от саваната и керпичената колиба.

  Коментиран от #5, #6

 • Ъки
  Отговор
  5 22:49  16.11.17

  До коментар #4 от "kjl":

  Виж снимката, където държат монетата и обърни внимание на вратата до тяхната )))
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  6 01:09  19.11.17

  До коментар #4 от "kjl":

  Спорно е дали кварталът и къщата са по-добри или по- лоши от този квартал, в който се намира мухлясалата панелка, в която живееш.

Напиши коментар:


Публикувай