Last news in Fakti

11 Януари, 2012 14:35 2 327 0

Искат 32 млн. евро за Палацо Орсини

  • палацо орсини-
  • рим
Искат 32 млн. евро за Палацо Орсини - 1
Република

За 32 млн. EUR се продава един от най-прочутите римски палати - Палацо Орсини, който се намира в центъра на Рим, съобщава в. „Република“. Исканата цена е една от най-високите не само на Апенините, но и на Стария континент. Продажбата на имота става чрез базираната в Лондон компания за недвижими имоти Aylesford International.

Според „Кориере дела сера“,  Палацо Орсини си заслужава всеки искан цент. Палатът се простира на 1068 кв.м. Разполага с голяма тераса с гледка към река Тибър. Дневните и стаите за гости са с разкошни стенописи, библиотека, бална зала, допълнителен мезонет, изби и други помещения.

„Неземно е да живееш в центъра на Рим близо до театър от Римската империя в ренесансов дворец и огромна градина“, коментира Бенедета Барендсон от агенцията за имоти „Студио Руцети“. Тя не пропуска да отбележи, че на пазара не се предлагат подобни имоти. Все пак желаещите могат да наемат Палацо Орсини за най-малко 20 000 EUR на месец.

Погледнат отдалеч комплексът прилича на имение, построено върху малък Колизеум. Палатът буквално е кацнал върху Театъра на Марчело, който започва да се строи по заповед от самия Юлий Цезар, но е завършен от император Октавиан Август. Театърът носи името на неговия любим племенник и може да побира 20 000 души. Едва през XVI в. фамилията Савели наема Балдасаре Перуци за изграждане на палат на мястото. По-късно то е продадено на фамилията Орсини, която завършва комплекса през XVII в.

Досега палатът беше собственост на семейството на Айрис Ориго, чиято книга за преживяванията й по време на Втората световна война в Тоскана, наречена "Войната във Вал д'Орча - италиански военен дневник" се превърна в класика в жанра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА