5 715 1

Странно субсидиране на собственици на имоти

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Шведските власти решиха да субсидират собствениците на недвижими имоти, които решат да поставят в тях станция за зареждане на електромобили. Законът влиза в сила от февруари 2018 г. Субсидии ще има и за онези, които все още не са си поставили такива зарядни, но възнамеряват да го направят през януари догодина.

„Трябва да стимулираме видовете транспорт, който не изисква горива. Това е важно, за да може с течение на времето да преминем напълно на ток и по този начин да намалим нивата на замърсяване на околната среда. Електромобилите са най-добрият начин за намаляване вредата върху природата”, казва шведският министър по климатичните въпроси Изабела Льовин.

Собствениците на имоти ще могат да получат субсидии в размер на 50% от стойността на зарядната станция, а също така и толкова от цената на количеството подаден ток. Тя обаче няма да надвишава 1186 USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • РАСО
    Отговор
    1 18:55  26.12.17
    ....добре де, нали и тока се произвежда по някакъв начин?? при това положение не се ли замърсява ОС пак? Нали и акумулаторите като заминат , ще трябва да се рециклират, това не замърсява ли ОС?

Напиши коментар:


Публикувай