4 944 8

Лошите съседи могат да провалят сделка с имот

Лошите съседи могат да провалят сделка с имот
Снимка: Shutterstock

Двата най-важни фактора при покупката на жилище са локацията и цената. През последните години облаче все по-голяма тежест имат фактори като наличие на място за паркиране или гараж и ... кои са съседите. Близо 30% от собствениците на жилища във Великобритания живо се интересуват кои ще са съседите им преди да решат дали да придобият даден имот или не, сочи проучване на компанията Gocompare.

Най-много британците се карат заради високата музика – 40%. Втората причина, с 25%, е лаят на кучето на съседа. За 16% от съседите оставеният боклук на стълбите е достатъчна причина, за да се скарат със собственика на съседния апартамент. Нанесени щети по имота или автомобила на съседа са причина 10% от хората да се карат. Липсата на паркомясто може скара 4% от съседите.

Всички тези фактори могат да повлияят върху решението на клиента да купи дадено жилище. Оказва се, че 48% от потенциалните купувачи ги отблъсква наличието на боклук в двор. 43% заявяват, че няма да купят даден имот, ако той се намира в сграда с неподдържани общи части, а 37% в никакъв случай няма да придобият жилище, ако в съседство друго се отдава под наем на студенти.

Добрата новина се състои в това, че почти половината от анкетираните, признават, че отношенията им със съседите не са просто добри, а дори приятелски. Много от респондентите разказват, че често навестяват дома им, когато те са почивка, за да поливат цветята или да нахранят домашния им любимец.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Е.Николов
  Отговор
  1 16:35  31.08.18
  Тормоза от шума от съседи може да ти стъжну живота.крайно време е в България това да се реголира по строго. Един лентяй или деградант може да остави цял вход буден.
 • опит
  Отговор
  2 19:37  31.08.18
  Винаги говорете със съседите.
 • 3 22:22  31.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Тъп
  Отговор
  4 22:32  31.08.18
  Те за това ви редя че ДОМ е само къща с двор.Не хапартамент тип студ. общежитие.Дето чуваш и комшията че люби жена си.Че другият комшия праи ремонт и т.н.КЪЩА,КЪща и пак къща.Хапратаментите са удобство за панелните таласъми и мързеливците.Домът е къщата и е скъпо удоволствие и за купуване и за подръжка.!!

  Коментиран от #6

 • Пиниза
  Отговор
  5 17:47  02.09.18
  От време оно е казано,че преди да строиш къща или да купуваш такава,питай най напред кои са съседите.
 • Умен
  Отговор
  6 07:35  03.09.18

  До коментар #4 от "Тъп":

  И при къщата има голяма вероятност съседа да е идиот. Като вземе 4-5 кучета да ти лаят денонощно ще запееш друга песен. Или пък съседа струпа дърва или нещо друго на оградата между двата двора, което да доведе до събаряне на оградата в твоя двор. Или пък реши да гледа прасета и при всеки лек полъх лятото да ти мирише на тор. Все реални истории са това.
 • гост
  Отговор
  7 07:36  04.09.18
  В България хората изпростяха, има наплив на салато-ракиени чалгари. Дали къща или апартамент вече е все тая. Много селяндури се преселиха в градовете носейки със себе си ниска култура, простотия, вредни навици. Не визирам работливите и образовани хора от село които са много малък %.
 • Гост
  Отговор
  8 16:47  04.09.18
  Къща за стотици хиляди бонбони, но съседската бедна, наследствена. Неподдържана. И съседката окъса красиво нацъфтелите, натежали от розов цвят клони на скъпата ябълка, която посадихме, защото влизали с една-две педи в двора и. Дори не и казах, че я видях счупи клоните. Завистта изгаря. Ноо, не сме равни това е. Едни се раждат с пари, други забогатяват от труд или кражби. Какво правят ония, които само завиждат? Нищо. Затова гледат отстрани. Жалко че не е така разделена държавата, че кварталите да са само за бедни и само за богати. Това би било просто превъзходно. Поне ще живея на хубава улица, а сега с беднюгите завистливи и мързеливи, които дори българския не говорят правилно, а искат ли, искат...

Напиши коментар:


Публикувай