3 137 5

Най-доброто място за живот и работа във Франция

Това е „столицата на френските Алпи”

Най-доброто място за живот и работа във Франция
Снимка: Shutterstock

Градът, който се намира в югоизточната част на Франция и привлича все повече погледите както на французи, така и на чужденци, е Гренобъл. Известен е и като „столицата на френските Алпи" и все по-често заема челни позиции в различни класации. Още през 2016 г. е признат за най-добрият университетски град на Франция. А наскоро списание Challenges и консултантската компания Arthur Loyd съставиха класация за най-привлекателен френски град за правене на бизнес. И Гренобъл се нареди на трето място след Нант и Рен, благодарение на високия брой талантливи специалисти, както и отвореността му към международните пазари и високата степен на развитие на иновации.

Нова класация поставя Гренобъл на първо място по начин на живот, отчитайки фактори като динамика на пазара на труда, ниво на средната заплата, цена на недвижимите имоти и лихвените проценти. По въпросните показатели столицата на френските Алпи изпреварва градове като Лил и Лион.

По отношение цената на недвижимите имоти и тук Гренобъл е пред Лион. Средната цена на квадратен метър жилищна площ е 2600 EUR, докато за Лион тя е 4600 EUR. Средната годишна заплата във френския най-добър град за живот и работа е 35 400 EUR на година. Това означава, че жителите на този град могат да си позволят покупката на жилище от 60 кв.м.

Франция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 16:59  23.11.18
  Лозана е най-хубавото място за живот във Франция.

  Коментиран от #3

 • Лозата
  Отговор
  2 17:04  23.11.18
  или сока от нея явно ти влияе, иначе Лозана е в Швейцария.
 • Цеко сифоня
  Отговор
  3 17:08  23.11.18

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Омръзна ли ти в яхъра ?
 • Радо
  Отговор
  4 17:21  23.11.18
  Значи лихвените проценти на банките в Гренобъл са по-ниски, в сравнение с лихвените проценти в останалите градове - така ли да го разбираме?????
 • 1914
  Отговор
  5 10:42  25.11.18
  На оня с коня това му е най-умният коментар който съм чел! Представете си другите какви са,хахахах!!!!

Напиши коментар:


Публикувай