Last news in Fakti

13 Април, 2019 09:37 3 253 7

Ръст от 160% при инвестициите в Гърция

  • гърция-
  • инвестиции-
  • нци-
  • златна виза

1.3 млрд. EUR са вложили чужденци в гръцки имоти през 2018 г.

Ръст от 160% при инвестициите в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Със 155% са се увеличи чуждестранните инвестиции в недвижими имоти в Гърция през януари тази година в сравнение със същия месец на миналата, сочат данните на Централната банка на южната ни съседка. Този ръст говори за максимална заинтересованост от страна на чуждестранни предприемачи за получаване на доход от отдаване под наем на закупените имоти, особено на фона на ръст в туризма.

Анализатори са на мнение, че значителна роля за формирането на положителната тенденция, е оказала и програмата „Златна виза”. Вече хиляди чужденци, предимно китайци са се възползвали от нея. Последните купуват имоти на стойност над 250 000 EUR, за да получат гръцки паспорт. От началото на програмата до момента Гърция е предоставила 4150 „златни визи”.

Общо 1.3 млрд. EUR са вложили чужденци в гръцки недвижими имоти през 2018 г. сочат данните на Централната банка на страната. Тази стойност може да бъде надвишена за текущата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западните Балкани

    19 4 Отговор
    В рамките на управлението на Борисов Гърция успя да пропадне в дълбока криза, да вземе мерки и да излезе от дупката. Борисов успешно ни натиска обратно в калта.
  • 2 ГОСТ 1

    9 3 Отговор
    Това не е инвестиция а разпродажба на ниски цени.Гърците ще го разберат някой ден,когато няма да има с кого да си говорят на техния език.
  • 3 Българин

    10 0 Отговор
    Да, тъкмо докато те разберат, при нас циганския ще стане официален език!
  • 4 onq s konq

    5 1 Отговор
    Ще си продам АЗ почти на безценица ЛЮБИМАТА ДВУЕТАЖНА ВИЛА с гараж ,850кв.м двор и СОБСТВЕН ВОДОИЗТОЧНИК/освен класическото водоснабдяване/,след което ЩЕ ОБЯВЯ КАТО ГЪРЦИТЕ,ЧЕ СЪМ "ПРИВЛЯКЪЛ ИНВЕСТИТОР"?:)
  • 5 Aaa

    5 0 Отговор
    Статия тук отпреди 4 дни: Публикувано във факти.бг: Спад на инвестициите в имоти при съседите

    :))))))))))))

    Коментиран от #6

  • 6 Симо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aaa":

    Никакви инвестиции. Става въпрос за разпродажба на гръцките активи на китайски компании. Горките гърци не знаят че вече древна Пирея 3 000 години главно пристанище на древна Елада е в ръцете не на персите, а на хитрите китайци. И ако от Персия гърците се отърваха след няколко битки то от тези отърване няма. Ми хай и Джо джан както се казва на чист гръцки.
  • 7 чичо кчо

    3 0 Отговор
    сега при съседите после и при нас хак ние