796 1

Необходима е цифровизация на строителния сектор

По този начин българските фирми ще са конкурентни на световния пазар

Необходима е цифровизация на строителния сектор
Снимка: М. Богданова ©

„Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за да отговорят българските фирми на изискванията на световната цифрова икономика и да се променят нагласите на преките чуждестранни инвеститори. Отлагането на необходимите действия би довело до значителен икономически дисбаланс и загуба на конкурентоспособност”, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, който откри десетата Европейска научно-практическа конференция ЕДА 2019.

Събитието е на тема „Условия и процеси на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия“ и се провежда в столицата.

„Съвместно с браншовите организации, академичните среди и бизнеса от областта на проектирането и строителството, както и с другите участници, свързани с бранша, е необходимо да се предприемат действия за създаване на условия за внедряване на цифровите технологии в строителния сектор у нас“, обясни Йовев и подчерта, че приоритет трябва да бъде разработването на Стратегия за цифровизацията на сектора и Национален план с конкретни мерки в областта.

Необходима е цифровизация на строителния сектор

По думите му с цифровизацията ще се осигури възможност за постигане на приоритетите на Европейския съюз в областта на строителната индустрията, а именно по-високо качество на строителството, по-бързи темпове на проектиране и изграждане, намалено енергопотребление, достъпни домове, защитена околна среда и по-високо качество на живот.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Зидар
    Отговор
    1 18:18  15.05.19
    Ааахахахахааааа ! Представям си един зидар как зида стена с лаптоп.

Напиши коментар:


Публикувай