Last news in Fakti

8 Юли, 2019 10:28 3 115 1

Макао: Поскъпването на имоти спря

  • макао-
  • цени-
  • жилища-
  • китай-
  • сащ
Макао: Поскъпването на имоти спря - 1
Снимка: Shutterstock

Търговският спор между САЩ и Китай се отразява негативно не само на търговията. Засегнат е също така и пазарът на недвижими имоти, и в частност, този на една от най-важните административни провинции на страната.

С 1.1% са поскъпнали жилищата в Макао през първото тримесечие на текущата година на годишна база, по данни на Global Property Guide. Това е най-ниският темп на увеличение от третото тримесечие на 2016 г., когато цените са отчели спад от 2%. Ако се направи сравнение с края на 2018 г. то жилищата в китайската провинция са поевтинели с 2.4%.

От 2016 г. досега Макао процъфтяваше благодарение на инвестициите в инфраструктурата и значителния икономически ръст, който се отчиташе в региона. Макар през миналата година икономиката в провинцията да е нараснала до 4.7% спрямо предходните години, това се тълкува като охлаждане. Така например, през 2017 г. цените на имотите са се повишили с 9%, а през 2015-а с 21%.

Китай въвежда редица мерки за охлаждане на пазара на недвижими имоти през последните години. Мнението на експертите от GPG, цените на квадратен метър жилищна площ спадат не заради вътрешни проблеми, а поради външнополитическата търговска война със САЩ.

Макао е световната столица на хазартните игри. Там се намира най-голямото казино в света - Venetian Macau. Китайската провинция е автономна финансово и политически и има право самостоятелно да участва в международни организации.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    4 0 Отговор
    Купувайте в в софия бе! Заради вас неам сделки.