1 976 2

3D печатът набира скорост на имотния пазар в Дубай

В емирството започва реализирането на специална програма

3D печатът набира скорост на имотния пазар в Дубай
Снимка: Shutterstock

Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който представлява бизнес модел, при които купувачите си сътрудничат с разработчиците, за да проектират и напечатат своя мечтан дом. 3D принтирането навлиза поетапно в сферата на недвижимите имоти в Дубай. Първо беше напечатана офис сграда в комплекса Emirates Towers. Това е първата стъпка от реализирането на проект за превръщането на емирството в глобален център на въпросната технология към 2030 г.

За въпросния жилищен проект първоначалният дизайн ще служи като образец, обяснява разработчикът Emaar. Също така той ще се превърне в ориентир за инвеститорите, като им позволи по-добре да разберат концепцията и оценят стойността на финалния проект, който се изработва с новата технология.

3D принтирането позволява да се намалят разходите на работна ръка в сферата на строителството с 50-80% и сроковете на изграждане с 50-70%. Разработчиците все още търсят ефективен начин за преминаване от класическото строителство към 3D принтирането. Финансовата икономия е достатъчен стимул за водещите играчи на пазара, за да започнат по-активна работа в тази насока.

Обединени Арабски Емирства
Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Още по темата

 • Наемите в Дубай са все по-изгодни

  Наемите в Дубай са все по-изгодни

  Сега е моментът за наемане на жилища в Дубай, тъй като нивата са с 21% по-ниски спрямо август 2017 г., припомнят анализатори. Основният фактор за ...
  15.08.2019
  1 991
  1
 • Най-скъпите райони на Дубай

  Най-скъпите райони на Дубай

  В Palm Jumeirah, Emirates Hills и Il Primo Downtown са регистрирани най-високите цени на жилищата през второто тримесечие на текущата година. Четири ...
  1.08.2019
  1 570
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тролл2
  Отговор
  1 18:41  21.07.19
  Да ама в дубай. Аре в бг, а?

  Коментиран от #2

 • Ьййцйж
  Отговор
  2 16:25  22.07.19

  До коментар #1 от "Тролл2":

  В Дубай и баба знае....

Напиши коментар:


Публикувай