Last news in Fakti

1 Август, 2019 09:37 2 930 0

Най-скъпите райони на Дубай

  • дубай-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • райони

Най-скъпо продадения имот е на цена 20.2 млн. USD

Най-скъпите райони на Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

В Palm Jumeirah, Emirates Hills и Il Primo Downtown са регистрирани най-високите цени на жилищата през второто тримесечие на текущата година. Четири имота в Palm Jumeirah и Emirates Hills са били продадени съответно два общо за 55.7 млн. USD и още два общо 50.5 млн. USD. А за два имота в il Primo Emaar са платени общо 28.6 млн. USD. Най-скъпата сделка за периода април-юни е на стойност 20.2 млн. USD. Шикозният апартамент се намира в Palm Jumeirah. Следва къща в Emirates Hills на стойност 17.4 млн. USD и два апартамента в Il Primo съответно за 17.3 и 15.7 млн. USD.

Със 6.3% са се понижили цените на жилищата в арабското емирство през първото полугодиена текущата година, отчитат от сайта Luxhabitat. Най-драстичен е спадът в Dubai Marina (-20%) и Palm Jumeirah (-19.5%). Следват JBR (-12%) и JLT (-11.3%). В Al Barari and Downtown има поскъпване от 8%.

„Пазарът ще продължи умерено да се „смекчава” до края на 2019 г. Причините са високото предлагане и забавяне на ръста на големи отрасли в икономиката. Търсенето ще остане високо. Пазарът сега е по-благоприятен за наемодателите и инвеститорите, тъй като жилищата и къщите станаха по-достъпни”, казва Мишел Лидиарда от компанията за предлагане на луксозни имоти Luxhabitat.

Анализът на пазара на жилища в Дубай за второто тримесечие показва, че са продадени 1711 къщи и 6409 жилища на обща сума 5.6 млрд. USD. По данни на Luxhabitat, базиран на данните на Property Monitor, обемът сделки на вторичния пазар на жилища се е увеличил с 5.8%, до 3.7 млрд. USD. При новостроящите се имоти обаче се наблюдава спад от 11.8% в сравнение с първото тримесечие. За периода април-юни са реализирани сделки на обща стойност 1.8 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА