Last news in Fakti

18 Юни, 2019 14:15 1 910 1

С 33% е нараснала цената на сделките

  • дубай-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • оае

С 50% повече се продават жилища в строеж в Дубай

С 33% е нараснала цената на сделките - 1
Снимка: Shutterstock

През първите 5 месеца на текущата година в Дубай са били сключени сделки на обща стойност 9.3 млрд. USD. Това е с 33% повече спрямо същия период на миналата година, отчитат от Агенцията по вписвания на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

От въпросната сума 4.6 млрд. USD са дадени за покупка на жилища. 3.8 млрд. USD са инвестирани в парцели, а 816 млн. USD в къщи и вили. С близо 50% са се увеличили и покупките на имоти в етап на строеж.

Резултатите до голяма степен се дължат на държавната политика относно стимулиране на инвестициите и привличане на повече предприемачи към сектора на недвижими имоти в Дубай. Промените включват възможност за постоянно пребиваване в емирството на чужденци, включително и пенсионери, 10-годишна виза за инвеститори и възможност чуждестранните компании изцяло да придобиват недвижими имоти в ОАЕ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мале

    1 0 Отговор
    И там ли има Агенция по вписванията? Ужас!