Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 18:16 3 456 6

Опасност от поевтиняване на жилищата във Финландия

  • финландия-
  • жилища-
  • цени-
  • собственици

В селските райони около 30% от населението се страхува от обезценяване на собствеността

Опасност от поевтиняване на жилищата във Финландия - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 25% от гражданите на Финландия, които имат собствено жилище, се опасяват, че стойността на притежавания от тях имот може рязко да падне. Най-вече подобна тенденция се наблюдава при по-старото поколение.

Значителна разлика в прогнозите се наблюдава при тези собственици, които живеят в селските региони на страната и тези в градовете. Ако в първия случай над 30% от населението се опасява от силно обезценяване на недвижимостите, то във втория този процент е едва 14%.

Притеснението сред собствениците расте по-бързо отколкото очакванията, че цените ще се запазят без промяна, коментират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много млада счетоводителка

    10 2 Отговор
    Ужас ! Тези бараки били жилища ! Подигравате ли се ? Това не струва земята на която е построено. Ами тогава почти всяка поддържана къща в някое читаво българско село трябва да има цена като във финско, като например дървена къща за 280 к евра.

    Коментиран от #4

  • 2 Гигуци

    2 1 Отговор
    Ми да падат беее ! Ние ше купуваме!
  • 3 grozen

    9 1 Отговор
    Стой та гледайте какво ще стане след март месец,повторение по две от 2008г.банките раздават пари на поразия за имоти, за какво?цените по две на долу-Финландците ще се оправят каквото и да е ,тука ще е дървото:)
  • 4 Селяндур

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "много млада счетоводителка":

    Мат'ряла е калпав тука , за това са двтини селскитекъщи.
  • 5 Анонимен

    2 1 Отговор
    Опасност? Това е нещо хубаво.
  • 6 От Финландия

    3 0 Отговор
    В България в селските райони е абсолютно същото, никой не го коментира. Няма хора, който да искат да се забият там, напротив цените в Хелзинки постоянно растат, както и наемите. Където са хората, там е и търсенето.. А авторката вместо да пише глупости за селските бараки, да беше погледнала истинските новини от Финландия, стачки, отмяна на над 300 самолетни полета в понеделник, спиране на транспорта и т.н, ама от къде журналистически усет за това