Last news in Fakti

12 Май, 2020 16:51 3 094 4

Градовете с най-силно поскъпване на жилища

  • жилища лукс-
  • цени-
  • knight frank-
  • пандемия

Луксозният сегмент не е засегнат от пандемията

Градовете с най-силно поскъпване на жилища - 1

Индексът Prime Global Cities на анализаторската компания Knight Frank проследи движението на цените на апартаментите в луксозния сегмент в 46 града в цял свят. Анализаторите признават, че въпросните резултати не отразяват напълно отражението на пандемията от коронавируса върху сегмента, като се има предвид фактът, че към края на март кризата във Великобритания и САЩ едва е набирала скорост. По-осезаемо този факт ще си проличи през второто тримесечие на текущата година.

В 76% от изследваните градове в периода януари-март цените или не бележат промяна или отчитат лек ръст на годишна база. Най-силен регион се оказва Европа. В Стокхолм увеличението на годишна база е 8.6%, а първо тримесечие на тази година спрямо последното на 2019-а е 3.3%. За Цюрих данните са съответно 6.2% и 2.4%. В Мадрид се наблюдава ръст от 4.6% на годишна база и спад от 0.4% на тримесечна.

Азия, откъдето тръгна пандемията, вече отчита спад в цените на луксозните апартаменти не само на тримесечна, но и на годишна база. На опашката са Банкок с поевтиняване за година от 4.3% и 5.0% през първото тримесечие на текущата година спрямо последното на миналата. В Пекин и Куала Лумпур също се отчита спад, който и на годишна и на тримесечна база е между 1.5% и 2.0%.

Анализаторите прогнозират, че независимо от спада в обема на продажбите през второто тримесечие на текущата година, в повечето разглеждани градове цените няма отчетат значителен спад.

Градовете с най-силно поскъпване на жилища

Градовете с най-силно поскъпване на жилища


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдивчанин

    5 1 Отговор
    Като ги чета тия глупости ми идва да хвърля нещо през прозореца. На всякъде цените падат. С тия платени реклами журналистика не се прави.
  • 2 Спас

    5 0 Отговор
    Това в риболова му се вика зарибяване. Хвърляш захранка и чакаш шараните да кълват. Тук до една година време който си купи жилище ще му яде главата.
  • 3 авторката

    3 0 Отговор
    яз вече сам софинка и имам вишу за мицирка
  • 4 ДОКО

    0 0 Отговор
    ПОСКЪПВАТ САМО ИМОТИТЕ В БАНКЯ..