Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 10:37 3 089 4

Спад и при лихвите, и при отпуснатите заеми

  • франция-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • сделки-
  • имоти

Французите се страхуват да купуват жилище с ипотека

Спад и при лихвите, и при отпуснатите заеми - 1
Снимка: Shutterstock

През септември Франция отчете поредния спад до средни нива от 1.22% при лихвите по ипотечните заеми. Броят на отпуснатите жилищни кредити през второто тримесечие на текущата година отчита понижение от 15.6% спрямо същия период на миналата година, сочат данните на мониторинговата компания Crédit Logement/CSA.

Понижение на лихвите по ипотеките се наблюдаваше през цялото време след ръст по време на пролетната криза, предизвикана от пандемията. Днес нивата се приближават до историческото дъно, което беше достигнато в края на 2019 г. от близо 1%. Основата причина банките да решат да понижат лихвените нива е стремежът за привличане на повече клиенти.

Независимо от създаването на благоприятната ситуация, пазарът на недвижими имоти е далеч от възстановяване, макар да е преодолял негативните фактори от карантината. Спадът от 15.6% при отпуснатите нови кредити през третото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата, се дължи на факта, че много хора със средни доходи се отказаха да купуват жилище, докато не стане ясно накъде ще тръгне икономиката след пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    11 0 Отговор
    Не е вярно!
    Не е вярно!
    Не е ВЯРНО!
  • 2 джаро от и.зи к.редит

    2 0 Отговор
    Събирайте вноските на всички,калпазани такива...Всеки ден съм скрит под чаршафа от страх да не ме уволнят шефовете...
  • 3 пламен плюмк.ата от и.зи.кред.ит

    2 0 Отговор
    С клона вървя из улиците на варна и се карам на всеки..Бил съм луд..И ко от туй?Къде са ви вноските бе негодници такива...Плащайте лихвите...
  • 4 Е и

    2 0 Отговор
    Къде е Франсция, къде е Каспичан ?