Last news in Fakti

7 Май, 2021 15:21 2 434 2

Продадоха имоти за 200 млрд. USD от началото на годината

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени-
  • търсене-
  • предлагане-
  • покупка

Пикът на британският пазар беше седмицата след 5 април

Продадоха имоти за 200 млрд. USD от началото на годината - 1
Снимка: Shutterstock

За първите 15 седмици на текущата година във Великобритания са продадени жилища на обща стойност 207 млрд. USD. Това е почти двоен ръст спрямо показателите за същия период на 2019 г. и 2020 г., сочи анализ на специализирания сайт Zoopla.

Търсенето на купувачите е достигнало своя пик през седмицата от 5 април, като при предлагането не се е наблюдавала промяна. В резултат броят на предложенията отчита спад в почти всички региони на Острова. Офертите за семейни домове с 3 и 4 спални в момента е на ниво 5-годишен минимум.

По думите на ръководителя на отдел „Анализи“ в Zoopla Грейн Гилмор, дисбалансът между търсене и предлагане в скоро време ще започне да намалява. Очаква се собствениците да са все „по-склонни да отварят имотите си, които са решили да продадат, а това ще увеличи предложенията“. Ще се намали и търсенето, което достигна високи нива преди Великден“, допълва Гилмор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    1 0 Отговор
    Ипотеките на недвижими имоти в Кралството са някъде към 6.7 трилиона паунда.200 млрд.и то долара са капка в морето Този бум в продажбите е заради удължаването на ниския праг на Stamp Duty с 6 месеца от правителството.
  • 2 баба ти от бг

    0 0 Отговор
    ясно кой продава и отива на близкия изток