Last news in Fakti

7 Юни, 2021 13:07 4 371 11

Локацията вече не е най-важна

  • великобритания-
  • жилища-
  • клиенти-
  • купувачи-
  • фактори

Търсят се жилища с двор

Локацията вече не е най-важна - 1
Снимка: Shutterstock

Кои са основните фактори за клиентите при покупката на жилище? Отговорът дълги години беше, че първите три фактора, са "локация, локация и пак локация". Пандемията обаче пренареди приоритетите. Изследване на агенцията за недвижими имоти Bramleys показва, че при търсенето на първо или жилище от първичния пазар е наличие на двор или като компромис голям балкон. Централната градска част също вече не е сред най-привлекателните места за придобиване на дом.

Над 60% от анкетираните британци посочват, че за тях най-важният фактор при избор на имот е двора. с 40% на второ място е наличието на паркомясто или гараж, а 32% от респондентите желаят новият им дом да се намира в селска местност, но при наличието на добра транспортна инфраструктура.

За 29% от анкетираните търсят предимно жилище, което се намира в близост до роднини, а за 13% е важно да са близо до приятели. При избора на жилище за 24% е много важно жилището, което ще купят да разполага с бърз интернет.

Макар през последната година пандемията да пренасочи работното място от офиса в къщи, 14% от британците, желаещи да си купят жилище, искат до се намира в близост до работното им място, а 12% държат на добрите съседи. За същия процент клиенти е важно домът им да се намира в близост до училище. едва 10% желаят да живеят в центъра на Лондон или друг голям град.

"Пандемията и годината на изолация показват, че приоритетите на купувачите на жилища са се променили малко. Отчитайки фактът, че все повече хора предпочитат почивка на свеж въздух, не е учудващо, че наличието на градина е най-важният фактор за купувачите и все повече хора искат да се преместят да живеят в селски региони", казва Пол Кейли, партньор в агенция Bramleys.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калмук

    11 0 Отговор
    Г-жо Богданова, "локация" = местоположение.
  • 2 А с тераси

    3 0 Отговор
    Барбекюта кебапчета и шкембета
  • 3 Варна

    4 0 Отговор
    Стойте си на село,там има полянки
  • 4 Последните дни

    8 1 Отговор
    Имота на бъдещето е :каравана с фото панели на село,оранжерия,мотоциклет, 20в радиостанция и телескоп да гледаш звездите
  • 5 Чоки

    5 3 Отговор
    С дворче или без, с балконче или без имотния балон в най скоро време ще се пръсне, защото прекалено много и неоправдано се е издул и с цените ще се случат много интересни неща в ощърб на продавачите.
  • 6 Гост

    5 4 Отговор
    Ей шушумори,докато чакате да се спука балона ше ви мине живота
  • 7 Obama

    9 2 Отговор
    Ей шматки, докато чакате някой балама да ви купи боклуците на баснословно високите ви измислени цени, балончето ще се спраска и няма да вземете и половината от това на което сте се надявали.
  • 8 Гост

    5 2 Отговор
    Не продавам нищо,не купувам имот също.Харча си парите за мен и моето семейство.Харча ги за екскурзии в чужбина и море,карам си новата кола.Най са ми смешни тези от вас които си мислят,че балона ще се спука и имотите ще станат без пари.Всичко се вдига --дигнаха се надниците на бачкаторите в строителството,желязото скочи,храните скочиха много.От 1 юли се вдига ток,парно и топла вода.Просто парите ги яде яко инфлацията и печатницата работи яко.Който е бил в чужбина знае какви са цените на имотите там.Има страни в които цял живот не можеш да си купиш апартамент и почти всички живеят под наем --пример Швеция.Затова ме разтоварвате много като си ревете тука само,че цените ще паднат.

    Коментиран от #9

  • 9 EdinotBG

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ти сериозно ли сравняваш Швеция с България. Освен това ние се топим като народ с бързи темпове, а който му се работи бяга навънка. Балонът ще се спука, защото е балон. Не е реално при една средна заплата 800-1000лв., Една панелка 60кв да струва 100000лв., че и повече. Кога ще се изплати това нещо? Единственото което държи жените все още високи са брокерите, алчните собственици и ниските лихви. В момента, когато се вдигнат лихвите по ипотечните кредити, ще видите колко народ ще изпищи и как ще се регулират нещата.
  • 10 Bobby

    2 0 Отговор
    Върнах се в България след 7 години ,през 1993,апартаментите в София бяха по 50 к долара,след 10 години станаха по 50к евро,сега са по 200к евро,всичко върви само нагоре,само се чудя как в най бедната страна на ЕС цените са равни на тези в Скандинавието???
  • 11 Гост

    3 4 Отговор
    Взимат 800 - 1000лв тези които са необразовани и не носят никаква отговорност в своята работа.