Last news in Fakti

21 Септември, 2021 20:57 7 676 12

Най-голямата сделка е факт (СНИМКИ)

  • google-
  • манхатън-
  • сащ-
  • инвестиции-
  • офис

Google купи сграда за 2.1 млрд. USD

Работата от вкъщи продължава, но интересът към придобиването на офис сгради от големите гиганти не спира. Най-пресният пример за това е Google, която сключи най-голямата сделка в сектора от началото на пандемията, придобивайки офис сграда в Манхатън за 2.1 млрд. USD. Това е и най-голямата сделка относно големина на офис сграда и то не само от началото на пандемията, но изобщо в историята на недвижимите имоти на САЩ – 120 000 кв.м.

Досега сградата Ѕt. Јоhn'ѕ Теrmіnаl, разположена на брега на р. Хъдсън, е била товарен терминал. Πpeз пocлeднитe гoдини Gооglе, Fасеbооk, Аррlе, Аmаzоn и дpyги тexнoлoгични гигaнти ce пpeвъpнaxa в нaй-гoлeмитe нaeмaтeли и ĸyпyвaчи нa oфиcи зад Океана. Причината за многото на брой сделки са атрактивните цени на тези площи.

Навлизането на големи компании в даден район, посредством покупката на сграда, води след себе си платежоспособни наематели. Това е добре за собствениците, но в същото време се отразява негативно върху местното население, което иска да живее под наем, тъй като ще трябва да плаща по-висок наем, поради нарасналото търсене.

До края на текущата година служителите на Google ще работят от вкъщи, но стъпката за придобиването на такава огромна сграда и превръщането ѝ и в офисна, е ясен знак, че в дългосрочен план връщането на служителите в офисите ще е факт. Реконструираната сграда ще бъде готова в средата на 2023 г.

Най-голямата сделка е факт (СНИМКИ)

Най-голямата сделка е факт (СНИМКИ)

Най-голямата сделка е факт (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко 🎃

    17 2 Отговор
    България ще закупи двадесет и девет вертолета Boeing co ah 64e Apache на стойност три и половина милиарда долара до 2022 година.
  • 2 Гост

    19 6 Отговор
    Ами... ние само можем да мечтаем за подобни старти, защото управляващите последните 30г ни обраха, преди това един селяк т. ж. Обра нашите родители...дано Господ си свърши работа спрямо грабителите и крадците
  • 3 ДА ЖИВЕЕ

    12 3 Отговор
    ЧИЧКО ГУГЪЛ АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ НЯМАШЕ ДА ЗНАЕМ КОЙ КОГА ГЪДЕ КАКВО С КОГО КАК ЗАЩО КАК ТАКА И ТАКА НАТАТЪК ОЩЕ СТО ГОДИНИ
  • 4 Боко 🎃

    5 1 Отговор
    Обещавам на всички пенсионери по хиляда и двеста лева на месец чисто бонус към пенсията до края на живота си.

    Коментиран от #8

  • 5 Сатъра на Хана

    4 8 Отговор
    Сделката бледнее пред далаверата която искат да изиграят Киро Йогурта и Баща му Петко Киселото мляко
    .......ПУСНАХА ЗА ПАТЕНТОВАНЕ В ЦЯЛ СВЯТ БАКТЕРИЯТА НА КИСЕЛОТО МЛЯКО ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУМ КОЯТО СЕ СРЕЩА ПО РОДОПСКИТЕ КОКИЧЕТА .... ДАЖЕ БАЙ ГАНЬО Е СЕ СЕТИЛ ЗА ТОЯ НОМЕР .... това със гражданството беше малка работа

    Коментиран от #6

  • 6 Даниела Тренчева

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Лягай си вече.

    Коментиран от #9

  • 7 Тия там са нямали комунизъм

    2 6 Отговор
    И бсп комундета...могат да си позволят всичко
  • 8 РАДЕВ

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Боко 🎃":

    Давам двойно отгоре.......
  • 9 Сатъра на Хана

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Даниела Тренчева":

    Некъпано Робинче, при чичко Плантатор е все още 2 следобед Ийстърн Тайм

    Коментиран от #10

  • 10 Т44444478б

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сатъра на Хана":

    Онанистите станахме напаст откакто жените станаха от голямата работа за много български мъже правенето на секс с жена се превърна в химера и се получава психични отклонения с летален изход и колапс всеки нов онанист.
  • 11 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 3 Отговор
    Тия отдавна са построили комунизма, а ние кога??????
  • 12 Смех !

    4 1 Отговор
    Купават ,ама от мафията.Всичко е точ !