Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 11:33 27 208 20

Рекордни инвестиции в нов тип жилищни имоти

  • сащ-
  • каравани-
  • мобилни къщи

Мобилните къщи хит в САЩ

Рекордни инвестиции в нов тип жилищни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Значителни инвестиции в мобилни къщи и каравани отчита пазарът на недвижими имоти в САЩ. Към момента те носят висока доходност от една страна, а от друга традиционните жилища поскъпват и стават недостъпни за все по-голям брой хора. Близо 5.4 млрд. USD ще бъдат вложени в изграждането на паркове за мобилни къщи до края на текущата година.

Рекордната сума от 46 970 USD за парцел за строеж на подобен парк беше отчетена през второто тримесечие на текущата година. Заетостта на тези терени се е покачила до 95.4%, а в следствие на пандемията наемите са се повишили до 800 USD на месец.

Търсенето на мобилни къщи в дългосрочен план ще се увеличава, прогнозират анализатори. Основната причина е, че делът на американските граждани над 65-годишна възраст расте. Мобилните жилища са търсени и поради факта, че парковете, в които се разполагат, се модернизират. Част от тях вече разполагат с басейни и фитнеси. Към днешна дата 72% от инвеститорите в сектора са частници, а институционалните предприемачи са 22%, което е най-висок процент, откакто се води статистика за този тип жилищни имоти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    74 5 Отговор
    От 50г. го има този пазар в Америка и други части по света! Колкото и да е странно е доста практичен и функционален за млади и възрастни хора - след като се пенсионират.Дава ви свобода интересни дни от живата .

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Бриго Бичкията

    36 5 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Да ти кажа, и аз почвам да се замислям за такъв начин на живот макар, че не съм пенсионер нито пък ат съвсем младите.

    Коментиран от #13

  • 3 Гарвана

    40 16 Отговор
    Така стана след като Илон Мъск си продаде именията и се засели в такава. Каво ли ще стане със САЩ ако той вземе да скочи от някой небостъргач....

    Коментиран от #5

  • 4 Breaking Bet crystal covid meth

    23 10 Отговор
    Търсят се много мобилни ковид къщи с вградена кухня с built in lab лаборатория за готвене na метаамфетамини някъде в аризонската пустиня ..... better call Al.....
  • 5 Цюнкерцен

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гарвана":

    А дано...
  • 6 э абаротное

    31 8 Отговор
    Значи това е вариант за ББ ! Може да вземе на мис ГАЩИ една сглобяема къща и да си я мести , днес в Барселона , после като го надушат , към друг град , после в 3-ти ,4-ти и така нататък !
  • 7 Гипс картон НЕ

    25 6 Отговор
    Това е една хубава къща за лозето. Ще има място за селскостопанския инвентар,магарето и легена за баня!
  • 8 Dimitrin Rusev

    4 3 Отговор
    Миленчето отново закъсня,за койли път ?!
  • 9 йхгке

    29 1 Отговор
    Вървят, защото е все по-непосилно , хората да си плащат наеми или да си купуват жилища. Жилищата навсякъде са скъпи, освен в най-бедните държави. А къща може да се построи по различни начини, включително и от природни материали или морски контейнери и др.
  • 10 Бил Гей

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Ами в САЩ е пълно с беэдомни, които спят в колите си или на улицата. Това им решава имотния проблем.
  • 11 Реалист

    21 9 Отговор
    Както и да въртят баданарката ,мобилни ,практични , си остават едни бараки и гисокартон .

    Коментиран от #15

  • 12 Въздух

    10 5 Отговор
    Под налягане
  • 13 Читател

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бриго Бичкията":

    Аз в момента си правя подобна къщичка - tiny house. Вече съм я затворил... през следващите месеци ще я правя отвътре. И по план - май месец ще я ползваме.
  • 14 Спомени

    14 4 Отговор
    По времето на соца у нас се произвеждаха сглобяеми къщички, някои дори на два етажа. Отначало имаше голям интерес относно тях, но когато започнаха масово да ги крадат, интересът спадна. Хората монтираха такива кокетни домове в границите на малките парцели, които купуваха във вилните зони, започваха опити да култивират земята около къщичката, правеха различни насаждения, а когато през пролетта отиваха за първи път след студения сезон да навестят мястото, установяваха, че къщичката е изчезнала.
  • 15 Митьо

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Малко си гледал или чел по въпроса, а може би се правиш на интересен. Има каравани и кемпери, в които, като влезеш и ти пада шапката. На нива над твоя дом - и в удобство, и в оборудване, и във функционалност.
  • 16 ЛЪЖЦИ

    6 3 Отговор
    ТАКАВА КЪЩА Е ТОЛКОВА МОБИЛНА ЧЕ С ЕДНА КЛЕЧКА КИБРИТ Е ПРЕМЕТЕНА ДО 15 МИНУТИ !

    Коментиран от #17

  • 17 Читател

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЛЪЖЦИ":

    Пусни ме в твоята непреместваема къща... да видим какво ще остане за 15 мин. след операцията с кибрит ;)
  • 18 tomito

    6 2 Отговор
    Гледал съм ги по Дискавъри тези къщета и винаги съм си мислел ,че това е някаква реклама или не знам и аз какво .Но да се живее в това нещо ,не мисля че е възможно .А що се отнася до караваните с големите екстри които струват по 100000 долара и на горе . Мерси.
  • 19 СЪЩИЯ

    4 2 Отговор
    Кемпер, има и кухня, баня, ток, тоалетн плюс клима А, Америка.... и ТВ.. и нет... и....
  • 20 OMEGA

    10 0 Отговор
    ИМОТА НА БЪДЕЩЕТО Е КАРАВАНА НА СЕЛО С ФОТО ПАНЕЛИ ОРАНЖЕРИЯ МОТОЦИКЛЕТ И ТЕЛЕСКОП ДА ГЛЕДАШ ЗВЕЗДИТЕ !