Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 13:32 9 927 9

Какво трябва да знаете за евтините имоти

  • жилища-
  • българия-
  • имоти-
  • покупка-
  • съвети

Не вземайте кредит на ръба на финансовите си възможности

Какво трябва да знаете за евтините имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Внимавайте с прекалено евтините имоти, които се предлагат на пазара. Според експерти не трябва да се купуват имоти на прекалено ниски цени и то на „зелено“, защото това крие риск не само за купувачите, но и за инвеститорите.

Причината е непрекъснатото поскъпване на строителните материали, заради което може да се окаже, че ще трябва в един момент да доплащаме, за да си получим жилището. Другата причина е, че заради инфлацията инвеститорът може да остане без средства, с които да завърши строежа.

Най-добре е да се инвестира в имот, в квартал, който е близо до такъв, където цените вече са високи. Като пример експертите посочват кварталите Младост и Дружба в София, където стойностите на имотите се разминават с близо 1000 EUR/кв.м.

Масово се инвестира в ново строителство, защото може да продадеш имота още преди да е построен и да реализираш чиста доходност, допълват експерти по време на специализиран форум. По-голяма част от имотите ново строителство се взимат, за да се препродават след това, казват експерти.

При покупката на имот е важно да се отчете дали доходът на купувача му позволява да си изплаща спокойно ипотеката. Също така трябва да се вземе предвид нивото на инфлация и лихвените проценти. В случай на ръст на лихвените проценти, ще се увеличи и вноската по кредита. Поради тази причина заемът не трябва да се взема на ръба на възможностите, а трябва да се остави буфер.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    41 5 Отговор
    България е феномен в историята на строителството. Панелките с напредване на времето, вместо да поевтиняват, те са дублирали стойността си за последните 3г. Нещата стават изключително гротесктни като сравниш имотния пазар на райски кътчета като Гърция и отходната тръба като БГ жк комуналката, в която лъха на меланхолия и обреченост. Имам чувството, че София тотално заприлича на провинциалните руски едномилиооници от ранга на Самара и Саратов. Остава само руснаците да се нанесат.
  • 2 ужасен

    23 1 Отговор
    Сега до панелката ми се строи , и виждам , че основата се бетонира изцяло ,но колоните нагоре са широки като на -плейметките най-скъпото !
  • 3 1234

    28 17 Отговор
    Българина по принцип гледа да не се мине . Със сегашните цени на имотите , определено си е набутване .Който не е на зор , нека да изчака след Нова година цените ще падат .Приятелски съвет .

    Коментиран от #4

  • 4 балон

    23 12 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    ама нова година на коя година? За един приятел питам
  • 5 Дааа

    54 4 Отговор
    Тия новите виетнамски общежития и фасади рип елхичка дето като завали най-горе и наводнява първия етаж.. Мерси. Апартамент 70 кв.м., и от него като извадим 30 кв.м. онщи части. . В панелката е истината , здрав бетон, чиста квадратура големи апартаменти 3 апартамента на етаж. Видях ви новото стеойтелство... Дръжте си го.
  • 6 Софиянчето

    10 9 Отговор
    Градът е само един......,дерзайте провинцялисти

    Коментиран от #7

  • 7 Баро

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянчето":

    Айде по-бързо да идват тези че ми трябват пари
  • 8 фффф

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-голяма част от имотите ново строителство се взимат, за да се препродават след това, казват експерти. Демек спекула!
  • 9 До софиянчето

    3 0 Отговор
    Твоя град прилича на гето /с изключение на центъра/всичко панелки ,или от новите еднакви блокове Тъжна картинка, страшно невъзпитани екземпляри на всяка крачка!!!