Last news in Fakti

9 Март, 2022 09:21 1 568 0

Значителни данъчни облекчения за притежателите на „златна виза“

  • абу даби-
  • оае-
  • златна виза-
  • инвеститори-
  • привилегии

Ще могат да ползват преференции в областта на здравеопазването

Значителни данъчни облекчения за притежателите на „златна виза“ - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Абу Даби обявиха въвеждането на значителни данъчни облекчения за притежателите на „златна виза“. Целта е насърчаване на инвестициите в страната. Промяната идва след като Абу Даби подписа споразумения с няколко водещи марки и организации в автомобилния сектор, недвижимите имоти, здравеопазването, хотелиерството, здравното осигуряване и банковия сектор.

„Партньорството има за цел да подкрепи икономиката на емирството с инструментите и основите за дългосрочен растеж“, каза Хареб Ал Мхайри, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на ADRO. Притежателите на златна виза в Абу Даби ще имат право да получават отстъпки за избрани имоти от имоти в Imkan properties.

Банките, включително Търговската банка и Първата банка на Абу Даби, ще предложат на инвеститорите в недвижими имоти със златна виза намалени фиксирани лихвени проценти по ипотечните кредити, а на инвеститорите, които не са вложили средствата си в недвижими имоти, атрактивни лихви по спестяванията им.

Притежателите на „златна виза“ ще получат отстъпки от цените за определени модели превозни средства, оферти за поддръжка и лицензионните услуги.

За сектора на хотелиерството ADRO обяви списък с първокласни дестинации, който включва настаняване и хранене, SPA процедури, фитнес зали и други удобства.

Притежателите на „златна виза“ ще се радват на по-ниски премии за здравно осигуряване за семействата им, с широко покритие и редица предимства в ОАЕ и чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА