Last news in Fakti

23 Юни, 2023 09:21 1 069 0

Реализират амбициозна програма по привличане на инвестиции

  • абу даби-
  • оае-
  • инвестиции

Абу Даби най-богатото, модерно и проспериращо емирство

Реализират амбициозна програма по привличане на инвестиции - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на недвижими имоти в ОАЕ преживява безпрецедентен подем и на този фон чуждестранните инвеститори все повече избират най-голямото, най-богатото, модерно и проспериращо емирство Абу Даби, както за правене на бизнес, така и за постоянно пребиваване. Техният интерес се дължи на редица причини, а това не на последно място е трансформацията, която емирството прави пред очите ни, превръщайки се в уникална във всеки смисъл дестинация. Тук можете да видите мегапроекти от световна класа, модерна инфраструктура за бизнес и отдих, културни и арт центрове и развит пазар на недвижими имоти.

„Абу Даби следва изключително амбициозна програма за привличане на частни и чуждестранни инвестиции, включително чрез диверсификация на своята традиционно базирана на петрол икономика. Основната цел е да се увеличи броят на хората, компаниите и инвестициите, привлечени в емирството чрез стратегическото развитие на ключови индустрии като туризъм, хотелиерство, центрове за отдих, напреднало производство, технологии и логистика. Абу Даби днес е рядка комбинация от развита инфраструктура за отдих, високо ниво на сигурност, конкурентни заплати и атрактивни цени на недвижимите имоти“, казва Евгени Рацкевич, главен изпълнителен директор на Metropolitan Capital Real Estate, водещата агенция за недвижими имоти в емирството.

Могат да се дадат много примери като доказателство за текущите промени:

* Изграждане на уникален културен квартал на остров Саадият, който ще включва пет от най-футуристичните музеи в света (включително музея Гугенхайм, проектиран от Франк Гери и Националния музей на шейх Зайед, наречен „архитектурно чудо“) – обемът на инвестициите в проектът е 8 млрд. USD;

* Заобиколен от мангрови дървета, остров Джубайл, където ще има шест жилищни общности на 10 000 жители с площ от повече от 400 хектара;

* Проектът на най-големия снежен парк в региона на остров Ал Реем (Al Reem Island);

* Новата терминална сграда на полузащитника (MTB) на международното летище в Абу Даби (инвестиция от почти 3 млрд. USD) и много други.

През изминалата година специалистите на Metropolitan Capital Real Estate продадоха недвижими имоти в Абу Даби на стойност 435,6 млн. USD. Според експертите на компанията емирството все повече привлича чуждестранни купувачи, повечето от които са граждани на Индия, страните от ОНД, Европа и Арабски залиф. В същото време около 80% от сделките, регистрирани от агенцията, са в жилищни имоти, разположени на остров Яс, Саадият и Ал Рим, в предградията на Халифа Сити, както и в района на Ал Раха Бийч (Al Raha Beach).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА