Last news in Fakti

30 Март, 2022 16:27 910 5

Отпуснати компенсации за газ не се получават

  • газ-
  • компенсации-
  • средства-
  • етажна собственост

Потърпевши са етажните собствености

Отпуснати компенсации за газ не се получават - 1
Снимка: Shutterstock

Етажни собствености не получават компенсации заради високите цени на газа, въпреки гласуваната през януари от правителството Програма за компенсиране на битови клиенти на природен газ и топлофикационни дружества. Председателят на Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост Павел Миланов съобщи, че са поставили въпроса пред премиера Кирил Петков, след като в диалога с останалите институции няма резултат за потребители на газ в блокове, които ползват общ котел и са останали извън обхвата на компенсираните.

"Имаме много обаждания за една дискриминация, която се получава по Програмата за компенсиране на битови клиенти на природен газ. Правителството взима едно много правилно решение, но то се явява неприложимо за част от крайните потребители на природен газ. Причината е, че се явяват два вида потребители на природен газ - такива, които директно получават, имат си в апартамента котле, и другите, които имат едно котелно за цялата етажна собственост, за целия вход. Там се явява проблем, че има фирми, които с договор с потребителите закупуват за тяхна сметка природен газ, като съответно си събират средствата и го разплащат. В случая според Министерство на енергетиката тези фирми не се явяват крайни битови потребители", каза Миланов, цитиран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    Важното е, че се обещават.
  • 2 Комисийките

    4 4 Отговор
    На ГЕРБ пак прибират
  • 3 Киро Тъпиро

    10 0 Отговор
    Малко лъжем ама вие сте свикнали с предходните колеги
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 KOKO

    0 2 Отговор
    В рубли им ги изплатете, да лижат на ония краката... Нали цял живот сме лизачи...