Last news in Fakti

25 Май, 2022 11:11 59 525 8

Голяма строителна фирма изпадна в несъстоятелност

  • китай-
  • строители-
  • компания-
  • фалит

Sunac China Holdings Ltd. е четвъртата най-голяма компания в Китай

Голяма строителна фирма изпадна в несъстоятелност - 1
Снимка: Shutterstock

Четвъртият по големина строител на жилища в Китай Sunac China Holdings Ltd. изпадна в несъстоятелност. Той се превърна в една от най-големите компании за недвижими имоти в Китай, която се отказа от задълженията си на фона на рекордна вълна от пропуснати плащания.

В заявление за несъстоятелност изпратено до фондовата борса в Хонг Конг компанията заявява, че не е платила купони по облигации на стойност 29,5 милиона долара преди края на гратисния период и не е планирал да извършва плащания по други ценни книжа.

В доклада се посочва, че скорошната пандемия от коронавирус в Китай е засегнала продажбите на жилища, влошавайки ликвидността на компанията. Според документацията, Sunac е назначил юридически и финансови съветници, които да помогнат при оценката на капиталовата структура и ликвидността на фирмата.

Секторът на недвижимите имоти в Китай се бори с дългова криза от миналата година след национална репресия срещу прекомерния ливъридж и поредица от неизпълнения. Над дузина големи строителни компании пропуснаха плащания по офшорни сметки, включително гигантската China Evergrande Group. Високодоходните доларови облигации от китайски емитенти, повечето от които идват от компании за недвижими имоти, продължават да търпят загуби.

Sunac е на първо място, сред компаниите, които не са платили държавни облигации тази година. Развитието подхранва опасенията от нова вълна от неизпълнение на задължения сред компаниите за недвижими имоти, които допреди няколко месеца се смятаха за надеждни кредитополучатели.

„Обезпокоени сме, че това събитие може да бъде прелюдия към нова вълна от неизпълнение сред слабите частни разработчици, които са на ръба на оцеляване“, каза Леонард Лоу, старши кредитен анализатор в Lucror Analytics.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фАНТОМасс

    11 0 Отговор
    Да не се окаже , че Делян Шиши е собственика ? Че нещо се позагуби в последно време !
  • 2 Българин

    6 6 Отговор
    Китай пък въобще ама въобще не ма интересува да си гледа а нашите си дом

    Коментиран от #4

  • 3 М да

    8 3 Отговор
    Балона стана дирижабъл и се пропуква, а като дигнат лихвите - оххххх.
  • 4 Кози

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Теб и САЩ 2008ма не те е интересувал ама като гръмна балона на имотите и милиарди долари в ценни книжа се изпариха го усети и в БГ.
  • 5 Некой си

    15 1 Отговор
    Скоро и по нашите кина. При тези цени на строителните материали всяко вменяване на тежестта на купувача би означавало тройни пазарни цени на крайния строителен продукт при запазване на сегашните маржове на печалба. Есента е любимото време за кризи,след лятната фиеста идва и есента сиеста и рев,а при такива нива на дълг за възстановяване и дума не може да става. За възстановяване на раздадените пари и дума не може да става затова е и този нагон за глобален конфликт,защото в момента колкото и странно да звучи всичко е тотален шкарт поради изключителното раздуване на някои неща които не струват и 10% от оценката си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Градски

    0 0 Отговор
    Госпожо Богданска,
    почнете заглавието "В Китай още една..."
    Така подвеждате хората, тенденциозно или от липса на професионализъм е така?