Last news in Fakti

17 Юни, 2004 00:00 524 0

Договорихме шосето София-Ниш със Сърбия

  • василев-
  • проекта-
  • сърбия-
  • междуправителствена икономическа комисия-
  • смесената междуправителствена икономическа
Сърбия вече строи първите 18 километра от бъдещата магистрала София - Ниш, до месец у нас ще заседава Консултативния съвет по проекта, който ще реши как да се финансира проекта. Това съобщи вицепремиерът Николай Василев след срещите си в Белград с премиера на Сърбия и Черна Гора Войслав Кощуница и с министъра на транспорта и корабоплаването Андрия Ломпар в рамките на Смесената междуправителствена икономическа комисия вчера. От страна на Сърбия и Черна гора, както и от наша страна има политическа воля за реализацията на проекта.

Министър Василев е договорил вчера и още 3000 разрешителни за наши транзитни превози през територията на западната ни съседка. България пък ще отпусне още 200 разрешителни за сръбски фирми, които возят туристи до наши курорти, уточни вицепремиерът.

Сръбските туристи харчат около 250 млн. долара годишно в България, бе констатирано на срещата на вицепремиера Николай Василев с министъра на търговията, туризма и услугите на Република Събрия Боян Димитриевич. Срещата беше в рамките на Смесената междуправителствена икономическа комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА