Last news in Fakti

3 Юни, 2015 11:37, обновена 3 Юни, 2015 15:37 26 323 4

Личен мотив стои зад убийството на Георги

  • сотир цацаров-
  • борисовата градина-
  • личен мотив-
  • убийство-
  • георги игнатов

Всякакви коментари в момента обаче само ще навредят на разследването, заяви Сотир Цацаров

Личен мотив стои зад убийството на Георги - 1
Снимка: БТА

Една от основните версии, по които се работи за убийството на 16-годишното момче е свързана с личен мотив, заяви преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му всякакви коментари в момента само ще навредят на разследването.

„Може да бъдете сигурни, че се работи с изключително голям капацитет и се работи с най-доброто, с което разполага МВР и Прокуратурата", обясни той.

Цацаров заяви още, че всеки може да мине от там в 12 часа, но поясни, че е и въпрос на мотив за извършване на убийство, тоест дали той е хулигански, или личен.

"Предпочитам обаче в момента да не правя коментари, тъй като от опит зная, че всякакви коментари направени от главен прокурор, главен секретар на МВР, или от който и да е - на практика затрудняват работата на хората, които и в момента работят", заяви той и допълни, че разследващите органи са работели и през нощта.

Цацаров увери, че ако има информация, която може да бъде дадена, тя ще бъде съобщена.

По отношение на това, до колко сигурно мястото е "Борисовата градина", той обясни, че охраната на обществения ред и видео наблюдението са в компетенциите на Столична община.

Това е проблем, който се разглежда заедно със всички други, които са свързани с механизма на извършване на престъплението, каза още той.

Няма заподозрени по случая с убития Георги, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„Отпадна версията за любовни взаимоотношения. Остава версията за сбиване между привърженици на отделни футболни клубове. Увериха ме, че можем да установим контакт с лицата, с които е било момчето последно", уточни Бъчварова.

"Работи се, вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери от метрото и околностите. Оказа се, че записите са много. Увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг. Освен това, технически са установени последните обаждания на момчето. Към момента няма заподозрени", обясни тя.

Факти.бг припомня, че 16-годишният Георги Игнатов от София беше намерен вчера убит на пейка в „Борисовата градина“ в столицата. По тялото  на младежа бяха открити прободни рани от нож.

Към момента причините за убийството се изясняват, като по-рано днес бе съобщено, че властите работят по две основни версии - случайно нападение, придружено с обир и спречкване за момиче.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руди

    0 0 Отговор
    Учудващо е защо наръган с нож човек не звъни на бърза помощ, а на приятелката си? Това не би го направил човек на които му се живее, дори би се развикал при нападението да го чуе някой а де да умре като овца, да не се е самоубил от любовна раздяла този тинейджър?
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Ако се е самоубил ,то ножа ще е на мястото където е намерено момчето.
  • 3 духача на духове

    1 0 Отговор
    анонимен номер звъни на Цацата късно вечер: "шефе, тоя как го искаш- убит или самоубит, че изпушихме листчето с инструкциите..."
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо не кажат, дали е употребявал наркотици? Това поне могат да установят. Ако намерят убиеца, предварително трябва да се знае присъдата, защото да не стане като убийството във ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Твърде вероятно убиецът да е същия.