Last news in Fakti

4 Юни, 2015 08:12 14 650 17

Ако не бъде разкрит, убиецът на Георги ще повтори

  • борисовата градина-
  • убийство-
  • убиец-
  • ще повтори

Той не е психопат

Ако не бъде разкрит, убиецът на Георги ще повтори - 1
Снимка: БТА

"Убиецът на Георги едва ли е психопат. Той е хулиган, който действа емоционално. И ако не бъде разкрит сега, вероятно ще го извърши за втори път". Това заяви криминалниярт журналистът Слави Ангелов за "Здравей, България" два дни след като 16-годишно момче бе намерено в Борисовата градина с прободна рана. 

Той изтъкна, че хората, които носят със себе си нож, са импулсивни и избухливи: "Това убийство не е планирано предварително. Спонтанно е. Това е човек, който постоянно носи нож. Бил е много подготвен. Вероятно първо са били двама души. Най-странното е, че убийството става на място, където има голям поток от хора. По тялото няма следи от насилие, което значи, че Георги и убиецът му най-вероятно са се познавали".

Журналистът смята, че ако в следващите дни това престъпление не бъде разкрито, шансът това да се случи е минимален. Той определи като "работна версия" и "предположение" изказването на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че убийството може да е извършено от футболни фенове.

"Аз съм изумена, че Бъчварова лансира подобна теза с цялата отговорност, която носи един министър, и то 24 часа след това престъпление. Сутринта още преди тя да изплещи това нещо ми казаха, че има убито момче и МВР ще използва тази теза. МВР отчаяно се нуждае от нова вълна на изстъпления и насилие между футболните клубове", заяви Ели Ваташка, която е председател на Сдружението на българските футболни привърженици.

"Знаем през годините какви неща са правили футболните фенове през годините. Те покриват психопрофила на убиеца", изтъкна Ангелов.

Ваташка контрира, че убийство на български мач и български стадион няма, и обвини медиите, че са част от проблема с насилието в българското общество.

В директна телефонна връзка със студиото психиатърът д-р Росанка Венелинова, която работи със съучениците на убитото момче, изтъкна, че те са изключително сплотени: "Те са много близки с Георги. Това е един клас, който много ме учуди. Мотивирани, с голяма степен на привързаност между тях. Изключително важно за тях да има възмездие. Затова медиите имат изключително значение. Децата имат нужда от информация за нещата, за да са спокойни".  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lost paradise

    3 0 Отговор
    това което се случва в държавата е огледало на самата държава безхаберие само говорене и перчене. какви ли не глупости се изприказваха агитки , наркомани защото е най-лесно. истината е , че хиляди деградирали хора без път и посока , агресивни заради страха от неизвестното бродят по улиците. колко убийства трябва да станат в тази градина за да се вземат мерки. всякакви уроди се разхождат там изнасилвачи , ч...джии , комплексари без работа и лентяи. и ето до там го докарахме ей така да вадим ножове и да ръгаме за кеф . а господа управляващи чешете си само езиците. а тоя уродлив гей сега ви гледа сеира и се подсмихва някъде и съм сигурен ,че днес ще е пак там. голяма държава сме подлога на тоз и оня. смъртно наказание колко хора вече са за. ама европата не дава. защото иска да се избием. сега да видим великата ни полиция дали ще намери тоз боклук или пак ще скалъпят нещо смешно.

    Коментиран от #9

  • 2 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Ще го хванат все някой го е видял...
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Не бил психо човека а да ръчка с нож си му е било хоби ?????Алооооо У ред ли сте бе?????
  • 4 Су34

    1 0 Отговор
    До родната ,,полиция ни пази,, моля натиснете Шаврантийката доста неща ще разберете !!!!!!!!!!!
  • 5 Баш Майстора

    1 0 Отговор
    Какво означава ,ако не бъде разкрит?Този изрод не е паднал с парашут,все е минал от някъде ,където има камери ,просто полицията трябва светкавично да си свърши работата!
  • 6 968547

    1 0 Отговор
    Е какво очакваме да направи полицията? Нито имат уреди за улики, нито нищо. Имат само черни човали за труповете и това е.. Разчитат някой да е видял нещо.. А като знаем, народа колко плашлиф, лицемерен и най-вече егоист, направо е жалко положението!
  • 7 тони

    1 0 Отговор
    "Ваташка контрира, че убийство на български мач и български стадион няма"

    много добре помня как преди 15тина години група футболни олигофрени убиха невинно момче, стоящо в някакво кафе в центъра на София.
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Медиите въобще не им е работа да коментират и говорят по такива случаи, докато МВР не разреши. Много станаха "разбиращите" и бъбривците в тая страна.
  • 9 Да ама не

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "lost paradise":

    За замазване на положението може да подхвърлят на пресата и съда някой и друг "боклук",а след като всичко отшуми да го освободят поради липса на достатъчно доказателства . Жалко за убитото момче...
  • 10 Госта

    1 0 Отговор
    Цялата полиция да се застане до Бъчварова, тя като началник просто не го може. Иска си професионалист на това място, а не локумджийка.Пък както е тръгнала държавата по надолнището, скоро и актьори може да ни оправят ... важни са зрелищата.
  • 11 пфу

    2 0 Отговор
    Тая Бъчварова - резил пълен и некадърничка..
    На Боко - назначенията..
  • 12 Незнаен

    1 0 Отговор
    Тая Бъчаварова е егати министърката некадърна
  • 13 ШЕРЛОК

    2 0 Отговор
    Сега ще набутат някой клошар с пълни самопризнания.
    ЗАЛАГАМ 100 лв.
  • 14 kolelo

    1 0 Отговор
    тая ваташка да я хванат за гушата, и много бързо ще разберат каквото им трябва, но уви, полицията ни е пълна пародия, начело с шефката
  • 15 ACAB

    1 0 Отговор
    КОГА фуражки ще си свършат работата???
    Да пушат и да пият вода и да бият по нареждане
    на крадците от жълтите павета - знаем че могат!
  • 16 Яна Екимова

    0 0 Отговор
    Че той да не е русофил че да избива невинни люде !!??
  • 17 руснака

    0 0 Отговор
    яне казвасе РУСОФОБ . бьди по начетена