Last news in Fakti

8 Септември, 2011 19:50 2 210 0

Хванаха подпалвача на гората край Костинброд

  • пожар-
  • костинброд-
  • подпалвач

Пожарът бил умишлен, а виновникът активно участвал в гасенето

Хванаха подпалвача на гората край Костинброд - 1
Снимка: БГНЕС

Както вече съобщихме, днес възникна пожар в землището на костинбродските села Безден и Богьовци.  Огънят обхвана около 800 декара сухи треви и храсти.  Засегнати са и 120 декара борова гора. След като пожарникарите спряха разпространението на пламъците на юг към селата Безден и Богьовци и към Костинброд, бяха предприети мерки за ограничаването на разрастването на огъня и в района на Ломски път.

В хода на предприетите действия е установено, че пожарът е предизвикан от 28-годишeн мъж, с адресна регистрация в София – криминално проявен и регистриран за грабежи, съобщиха от прпесцентъра на МВР.

Той се е самонастанил и живеел в къща във вилна зона близо до Костинброд. Въпреки че активно е участвал в гасенето на пожара, свидетелски показания насочили полицията по дирите му. Мъжът е задържан и при проведения разпит е признал, че умишлено е предизвикал пожара. Нещо повече – посочил и други два свои опита, които по думите му били неуспешни. Предстоят действия по изясняване на причините и начина за възникването на пожара.


Продължават усилията на екипите в ограничаването и локализирането на пожара. В гасенето участват седем пожарни коли, две водоноски и две фадроми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА