Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 12:02 1 216 1

Цацаров внесе искане до ЦИК за снемане на имунитета на кандидат-кмет

  • деян ванчев-
  • цацаров-
  • внесе-
  • искане-
  • цик-
  • снемане-
  • имунитета-
  • кандидат-кмет

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове

Цацаров внесе искане до ЦИК за снемане на имунитета на кандидат-кмет - 1
Снимка: БТА

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове, съобщиха от прокуратурата. Разследването е за това, че през месец септември и първата половина на месец октомври 2015г. в гр. Хасково чрез търсене на съучастници, методи на контролиран вот и събиране лични данни на лица, притежаващи активно избирателно право, е организирано предлагането и даването на парични суми, с цел лицата да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на кандидатите за кметове на община и кметове на кметство.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Деян Ванчев – кандидат за кмет на с.Узунджово, издигнат от коалиция, е извършил престъпление. В периода от края на месец септември 2015 г. до 13 октомври 2015 г. при условията на продължавано престъпление Ванчев е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат. Установено е също, че в края на месец септември 2015г. Деян Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция.

Деян Ванчев е регистриран с решение на ОИК Хасково от 19 септември 2015 г. като кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от коалиция. От деня на регистрацията си като кандидат за кмет Деян Ванчев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Деян Ванчев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършените от него престъпления против политическите права на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.