Last news in Fakti

3 Юни, 2016 19:05 1 582 0

Повдигнаха обвинение на полицай за убийството на родителите му

  • венцислав караджов-
  • полицай-
  • убийство-
  • родители

Той обаче не е задържан под стража

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Венцислав Караджов, на 45 г., за  това, че на 15 май 2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си Божура  Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел, съобщиха от прокуратурата.

От доказателствата по делото – множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това му качество.

За извършеното престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Днес, Окръжна прокуратура-Пловдив внася искане в Окръжен съд-Пловдив  за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Венцислав Караджов.   

От прокуратурата уточниха обаче, че Окръжна прокуратура-Пловдив все още не е внесла искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Караджов. Причината за това е, че след като днес той е бил привлечен като обвиняем е поискал да дава подробни обяснения  по досъдебното производство. Разпитът се води от следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив в присъствието на упълномощен от Караджов защитник.  

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемият може да дава обяснение във всеки един момент по досъдебното производство и това негово право не може да бъде ограничавано във времето.

До момента разпитът на Караджов продължава повече от три часа и органите на досъдебното производство не могат да прекъснат неговите обяснения с оглед гарантиране правото му на защита.

По тази причина Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Венцислав Караджов утре, 4 юни 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА