1 688 0

Солун е Мека на легалната дрога

Солун е Мека на легалната дрога
Венцислав Михайлов

"Легални наркотици“, известни по целия свят, се появиха за продажба в магазини в Солун. Новите дроги, популярни сред младежите, са синтетични заместители на канабиса, продавани като освежители за въздух в атрактивни, цветни опаковки, съобщава в. "Български новини".

Те са евтини (около 10 евро на пакетче), модерни, лесни за получаване, основно чрез интернет и могат да се пушат навсякъде, защото не миришат. Производителите използват вещества, които не принадлежат към категорията на незаконни вещества и ги продават свободно под благовидни наименования.

По този начин, „подправките“ – както полицията ги нарича, са на разположение законно. В същото време могат да бъдат закупени онлайн само за 12 евро на 10 грама. Според служител на полицията в Гърция, „тези синтетични наркотици обикновено не са откриваеми и (производителите) са една крачка пред закона.

Те си сътрудничат с химици, които ги произвеждат по начин, който е законен. Те знаят разпоредбите на закона. Когато полицията конфискува такива вещества, те се изпращат в Централната държавна лаборатория, където се установява, че са опасни и след това се добавят към списъка на незаконни наркотици.

Гърция

Напиши коментар:


Публикувай