825 0

5 г. затвор за пиян и без книжка шофьор, убил моторист

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор

5 г. затвор за пиян и без книжка шофьор, убил моторист
Анжелина Димитрова

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът определи ефективно наказание от 5 години „лишаване от свобода“ спрямо бургазлията Митко Илиев, съобщиха от прокуратурата.

Той е признат за виновен за това, че 11 април 2015 г. в 22:30 часа на километър 13 на път №5391, между село Детелина и село Крушево, при управление на лек автомобил “Opel Vectra”, с концентрация на алкохол в кръвта 2,32 промила и без да има необходимата правоспособност за управление на МПС, е причинил смърт на пътя.

Митко Илиев е нарушил и правилата за движение по пътищата, като управлявал пътно превозно средство със скорост над определената максимална стойност за извън населено място, а именно с около 98,3 км/ч.

При извършване на маневра изпреварване, той е допуснал пътнотранспортно произшествие с мотопед “Симсон 50”, управляван от Николай Х. от село Детелина.

Пияният шофьор е ударил челно движещия се срещуположно в лявата лента на пътя мотопед и по непредпазливост е причинил смъртта на водача му, като след извършване на катастрофата Митко Илиев е избягал от местопроизшествието.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор.           

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай