1 947 3

Мъж застреля хладнокръвно чернокожо момче в САЩ

Убийството на 15-годишният Джеймс било премахването на "още един боклук от улицата"

Милена Трачева

Бял мъж застреля хладнокръвно 15-годишен чернокож тийнейджър в американския щат Южна Каролина, като заявил пред следователите: "Начинът, по който аз виждам нещата е, че така на улицата ще има един боклук по-малко", съобщава британският вестник Independent.

Около 75 приятели и роднини на убития тийнейджър Джеймс Мийнс направиха бдение в източния край на града, в близост до мястото, където момчето е било застреляно, след размяна на реплики с Уилям Пулиам.

Според докладите Пулиам влязъл във физически спор с тийнейджър, който завършил фатално.

По време на полицейския разпит 62-годишният мъж заявил, че момчето се приближило до него и той го прострелял два пъти в областта на корема като "самозащита".

Скоро след това Джеймс умира в болницата, в която е откаран.

Тийнейджърът е бил член на местна неправителствена организация, наречена Dreams Community Development, където младежи посещавали седмичните сбирки, за да учат за кариерното развитие и комуникация.

Пулиам ще остане в затвора по обвинение в убийство първа степен. Той не е имал право да притежава пистолет заради предишно обвинение в домашно насилие.

По информация на полицията мъжът не е показал и капка разкаяние и дори бил изненадан, когато разбрал, че му е отнето правото на освобождаване под гаранция преди декември. Той се оплакал, че ще загуби работата си и заявил, че ще започне гладна стачка.

Полицията в Чарлстън е поискала от федералните власти да определят дали стрелбата е престъпление от омраза, след като 62-годишният бял мъж не само, че не показал съжаление за стореното, а направил коментар по адрес на Джеймс, наричайки го "боклук".

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 21:28  25.11.16
  На този определено му хлопа дъската, но естествено медиите няма да пропуснат да припишат тази трагедия на дискриминацията, расовата омраза и всички онези лоши неща които правят само белите мъже. Естествено когато черен убие бял това напълно в реда на нещата ... и как няма да е след като се случва толкова често.

  Коментиран от #2

 • НикиД
  Отговор
  2 22:01  25.11.16

  До коментар #1 от "Morgoth":

  от доста дълго време и в щатите и по останалия свят се наблюдава обратен расизъм и белите хора ги мачкат яко, дано сеха с новия президент нещата да се променят малко.
 • Adi
  Отговор
  3 12:51  26.11.16
  Публикувано във факти.бг: Бял мъж застреля хладнокръвно 15-годишен чернокож тийнейджър в американския щат Южна Каролина, като заявил пред следователите: "Начинът, по който аз виждам нещата е, че така на улицата ще има един боклук по-малко".... По хубаво оправдание не бях чел отдавна. Чернилките и арабите забравиха на кой свят са, а тук въпроса не е кой е по-низш, а че белите са малтретирани постоянно физически и вербално. Това е наследството от организации, като БХК, Мартин Л. Кинг, О. Джей Симпсън и тем подобни. Хората по света са еднакви- с еднакви мечти, желания и пороци, но арабите, с извратената си вяра и чернилките се превръщат от жертви в подтисници.

Напиши коментар:


Публикувай