4 133 3

Директорът на училище с порнографските снимки подаде оставка като съветник в МОН

Калина Петрова

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета. Това съобщиха от Министерство на образованието.

Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения, пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища.

Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.

Факти.бг припомня, че по-рано от Софийска районна прокуратура съобщиха, че е разпоредено извършването на проверка, във връзка с изнесена в медиите и социалните мрежи информация, за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в гр. София. Фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание. Снимките вече са свалени от страницата на учебното заведение.

В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител; а след приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респективно – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от НК.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Катш
  Отговор
  1 22:21  11.01.17
  Не съм на сто процента убедена, но усещам някоква намеса и на жена. Не можем и да знаем кой в какво някога се е зобъркал...
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  2 03:20  12.01.17
  ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА НАМИРА ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ПРАВИ КАКВОТО И ИСКА ЦАЦАРОВ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПО СЕРИОЗНИ НЕЩА
 • Христо
  Отговор
  3 23:06  12.01.17
  Познавам г-н Александров. Това е някаква постановка. Изключителен Човек и успешен Директор. В момента, като съветник на Министъра за средното образование не е удобен на някои кръгове. Той стартира най-голямия проект до сега на МОН- " УСПЕХ". Ще излезе чист и с достойнство.- МЕНТОР

Напиши коментар:


Публикувай