Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 19:07 4 931 9

Експерти: Състоянието на Йоско е тежко

  • йоско-
  • йосиф йосифов

Йосифов се движи само в количка, не може да се яви в съда

Експерти: Състоянието на Йоско е тежко - 1
Снимка: БГНЕС

Йосиф Йосифов – Йоско има тежка гръбначно-мозъчна травма, тежко инвалидизиран, може да се предвижва само в количка и то да седи в нея само 15 – 20 минути. Това е заключението на петимата експерти, които изготвиха експертизата за състоянието му.

Софийски градски съд назначи експертизата за състоянието на Йоско за зверската катастрофа от март тази година. Тя трябва да определи дали състоянието му позволи да присъства в съдебна залата. Заключението на експертите е от съществено значение за това дали делото ще бъде спряно до възстановяването на Йосифов. Според тях състоянието му е тежко и той изпитва силни болки.

Оказа се обаче, че според епикризата, с която той е изписан през април месец от "Пирогов", състоянието му е било по-добро, отколкото сега – няколко месеца по-късно. Така според епикризата например той е бил с "овладян болков синдром".

За да отговорят на въпроса как състоянието му сега е по-лошо, отколкото преди месеци, лекарите обясниха с неуредиците в здравната ни система. Те казаха, че при сега действащата здравна система, често се правят епикризи, които са напаснати към изискванията. "Ние трябва да пишем неща, за да отговорим на изискванията на НЗОК и пътеката", казаха експертите. Те дадоха за пример това, че пациент не може да бъде изписан с неовладян болков синдром, например.

Според тяхното заключение прогнозата за състоянието на Йоско е крайно песимистична, но могат да бъдат по-категорични, ако направят нова оценка на състоянието му след 6 месеца. Така на практиката делото може да бъде блокирано, защото това означава, че дотогава Йоско няма да може да присъства в залата и процесът да бъде спрян.

Оказа се обаче, че експертите не са прегледали информацията в две болници, в които е бил лекуван той – дали и кога е бил на контролни прегледи. Съдът разпореди да я проверят и след това да преценят дали ще изменят заключението си. Експертите ще бъдат отново изслушани на 19 декември. Тогава ще стане ясно дали делото ще бъде блокирано за няколко месеца или не.

На 3 ноември СГС опита да даде ход на делото, но то не започна, тъй като в съдебна зала не се появи самият Йоско. Тогава стана ясно, че той е на легло и не може да се движи. По делото срещу него има 10 частни обвинители и граждански ищци. Това са близки на загиналите при катастрофата. Гражданският иск срещу Йоско, който те предявяват за причинени неимуществени вреди, е за 1 млн. 250 хиляди лева.

Катастрофата, която причини Йосифов стана рано сутринта на 2 март тази година, в столичния квартал Бояна. При нея загинаха двама мъже, на 31 и 53 години, а други трима бяха ранени. Кървавият инцидент бе предизвикан от бронирания джип "Мерцедес", управляван от 42-годишния Йосиф Йосифов – Йоско. Тогава при десен завой джипът навлязъл в насрещното платно, блъска другия автомобил - ван "Киа", и се преобръща на таван. Двамата загинали, както и ранените бяха във вана. Йосифов беше приет в "Пирогов" със спукване на пикочния мехур, три спукани ребра и контузия на белия дроб.

Йосиф Йосифов - Йоско бе сред задържаните за убийството на Константин Димитров - Самоковеца в Холандия, но впоследствие оправдан.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gdt

    2 1 Отговор
    Няма такава държава!Ба..и наглостта :(
  • 2 кост

    2 1 Отговор
    бълхария....този заедно с другар4етата си са за разстрел от упор
  • 3 death

    1 1 Отговор
    Според мен-най-накрая трябва "правосъдието"ни да се извини публично на горкото невинно момче,да му се отпусне пожизнена прилична пенсия и "държавата"да поеме лечението му!...
    А иначе-да,казвал съм го и друг път-там,на стадиона и с изстрел от упор!

    Коментиран от #8

  • 4 TREND

    2 1 Отговор
    т. нар. медицински експерти!... Гушнали са огромна сума, и сега изкарват въпросният убиец едва ли не УМИРАЩ! Как всички престъпници в България, на чиято съвест лежат наркотици, убийства и смърт, като ДОБЛИЖАТ съда се "превръщат" в здравно отношение крехки младенци! Излиза, че през турско сме били по-хора отколкото сега!... Убива някой твой близък, убиваш го!... В САЩ също убиват убийците!
  • 5 SSD

    1 1 Отговор
    Нали се вдигаше българския народ на крак ???!!! Циганите згазиха младото момче в Катуница ,защо сега не се вдигнете на крак? A онзи "спортист" Стависки с него какво стана ??? В България докато народа не се вдигне на крак нищо няма да стане!!! Бойковци мойковци сега идва истинската криза , и истинския глад !!! Бойко е направил магистрали !!! Бойко е направил магистрали ,ще ядем магистрали ама няма и с какво да отидем до магистралата с тези цени на петролите....майката си трака тази държава!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 oligofren

    0 1 Отговор
    така е в нашата държава, а после били малко парите на докторите,полицията,депутатите и т.н.ми те си изкарват достатачно
  • 8 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "death":

    @3 kolega tova koeto predlagash go e imalo samo v lagerite na smarta na komunistite.are nema nujda dase vrashtame na zad,ima si zakoni koito triabva dase spazvat.sada e jurito koeto reshava koi prav koi kriv do togava vseki e nevinen.
  • 9 СССР

    0 0 Отговор
    Йоско е бандит и не трябва да е на свобода независимо от това как се чувства. Това го знае всеки и е в биографията му.
    Има затворнически болници.
    България е бандитска държава управлявана от хора с нисък потенциал и склонност кум бандитизъм.