1 336 1

Бивш полицейски шеф замесен в трафик на мигранти

Бивш полицейски шеф замесен в трафик на мигранти

Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и 2500 лева глоба бившия полицай от Трън Антон Христов за каналджийство. Деянието, за което е осъден Христов, е от лятото на 2014 година, съобщава struma.bg.

Тогава по време на болничен отпуск изпълняващият длъжността началник на Криминална полиция в пограничното управление на МВР Христов с личния си автомобил е придружавал микробус, управляван от криминално проявен столичанин.

В микробуса са открити 10 чужди граждани, които трябвало да бъдат прехвърлени през нашата граница в Република Сърбия. За „услугата“ той получил 10 000 лева.

Автомобилът на полицая и микробусът са спрени от Гранична полиция.

Веднага след задържането му Христов е освободен от длъжност. На 27 юни миналата година в ОДМВР – Перник е получен сигнал от служители на Гранично полицейско управление – Трън, че около 20,20 ч. опитали да проверят автомобил „Тойота Ленд Крузър”, водачът на който не се подчинил и избягал.

Граничните полицаи са подали сигнал „стоп“ в района на село Вукан, но автомобилът отпрашил в посока село Стайчовци.

По-късно граничните полицаи открили в Стайчовци 25 чужди граждани от арабски произход – 8 мъже, 5 жени и 12 деца.

Незабавно районът на Трън и Брезник бил блокиран от полицейски служители. Тойотата е открита в брезнишкото село Ноевци, там е задържан и водачът й. Той се оказал отново бившият полицай Антон Христов.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Роман дизел
    Отговор
    1 00:01  27.06.17
    Бизнесмен от класа.

Напиши коментар:


Публикувай