1 244 0

Задържаха бивш управител на болницата в Дупница

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Росен Тимчев, бивш управител на болницата в Дупница, е бил задържан за срок до 72 часа за осигуряване на явяването му пред съда.

На 12 юли 2017 г. Тимчев е бил привлечен като обвиняем в извършване на няколко престъпления –за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв., като му е бил даден четиридневен срок за внасянето й, считано от 16.06.2017 г. Към 03.07.2017 г. сумата по нея все още не е била внесена. Това е наложило необходимостта на вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Производството срещу Р. Тимчев е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът „вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай