4 191 8

Убиецът на Елена не се разкайва, бил удовлетворен

Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че има пропуск в работата на служител на МВР по отношение на оръжието, с което мъж уби бившата си съпруга в заведение в София на 18 август

Маргарита Илиева

Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че има пропуск в работата на служител на МВР по отношение на оръжието, с което мъж уби бившата си съпруга в заведение в София на 18 август, предава "Нова тв".

Извършителят не се разкайвал за постъпката си, казвал, че е удовлетворен, обясни Младен Маринов.

Още в началото на разследването стана ясно, че разрешителното за пистолета е изтекло.

„В случая има пропуск на служител на служба КОС, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието", каза Маринов.

Той посочи, че миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка и тогава са установени много хора с изтекли разрешителни.

„Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство”, обясни Маринов.

Убитата Елена е разполагала с ограничителна заповед по отношение на мъжа.

По думите на главния секретар на МВР във фаталния ден тя се обадила на телефон 112, за да съобщи, че съпругът й я нарушава.

„В хода на разговора е казала, че се е отдалечил и вече няма нужда от помощ. След което е отишла в 6-о Районно и пуснала съответната жалба, че е нарушил ограничителната заповед. Това не е първият случай, в който има данни за нарушаване на ограничителната заповед. Полицията действа веднага, когато има конкретика и непосредствена заплаха. В случая колегите не са го приели като конкретна заплаха. Има много такива случаи”, заяви Маринов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 13:41  31.08.17
  Този е типичен случай на комплексар! Такива, като него използват оръжията, като стимуланти. Сега в затвора ще му трябва единствено вазелин.
 • някой
  Отговор
  2 13:47  31.08.17
  Не защитавам нито дъртия,нито убитата жена.Знам такива дъртаци колко са издухали,знам и една жена какъв боклук може да е и как да ти съсипе живота.Втакъв случай те най добре си знаят кой какво е напрвил или не е.Мисля,че това не е работа на на никой който не фи познава.

  Коментиран от #4

 • Гоуст
  Отговор
  3 14:08  31.08.17
  Тоя чичак ми го пуснете за 1 минута... ама без пищова де
 • пак някой
  Отговор
  4 14:27  31.08.17

  До коментар #2 от "някой":

  каквато и да е жената,каквото и да е направила не трябва да бъде убита.Убива се ,когато е застрашен живота ти или този на семейството ти,оттам нататък не му е пречело да си продължи живота и без нея.

 • Гост
  Отговор
  5 14:52  31.08.17
  „Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство” т.е не знаят кога му изтича разрешителното и да го навестят за изземване защото вече е незаконно?
 • Гост
  Отговор
  6 15:08  31.08.17
  "Не са го приели като конкретна заплаха." Какво повече да се каже, идва някой с пистолет и те заплашва, ти вадиш ограничителна заповед, тя е нарушавана, но това не е заплаха. Каквото и да се каже, ще е малко. А това е един случай само. Иначе се джоби по парковете за тревица - 20лв. Седят на магистралата с бинокъл за телефонче - 20лв. България ЕООД, МОЛ: Б.Б.
 • Жена
  Отговор
  7 13:22  01.09.17
  Психопат! Колко хора са разведени, ако всички си бяха убили жените, сега половин България щяха да бъдат сираци. Остави си децата кръгли сираци... И да излезе от затвора за добро поведение, никой няма да му да де работа... Тези деца с пенсията на баба и дядо ли ще преживяват?
 • БЪЛГАРИН
  Отговор
  8 15:57  01.09.17
  Дърт е вече, няма какво повече да й предложи и го е било яд, че у нея все още има живот, сега е удовлетоврен, извратен дъртак!

Напиши коментар:


Публикувай