20 Април, 2018 15:14 6 333 44

Десислава Иванчева: Не са ми светили ръцете

  • десислава иванчева-
  • съд-
  • подкуп-
  • младост

Прокуратурата не разследва ареста на кмета на Младост

Причината за акцията срещу мен е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е заместник-кмет в община "Младост". Това обясни пред журналисти кметът на "Младост" Десислава Иванчева на влизане в съдебната зала преди разглеждането на мярката й за неотклонение от Специализирания съд.

Десислава Иванчева заедно със зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция.

„Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали”, подчерта Иванчева.

Тя каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там.

По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

„Не са ми светили ръцете”, категорична беше Иванчева.

Иванчева разкри, че фирмата, която е подала сигнала срещу нея е "Ваклин груп".

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там. По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

В момента се провежда съдебното заседание, на което трябва да стане ясно каква мярка ще бъде наложена на тримата обвиняеми.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева.

Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Изявлението е отговор на запитвания от редица медии, сред които и Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бончо

    17 27 Отговор
    Тя не е виновна , вие давате а тянсамо ги прибира.
  • 2 Stefko88

    41 5 Отговор
    Пак казвам , бай Ганьо прави избори...... Като мъти водата....така е моме. Тая червена краста с избори няма да се махне. Тук просто е попила във всичко и повсместно. Мафията е сърцето на този организъм България....
  • 3 Гост

    38 34 Отговор
    Само малко попаднал на дланта- СЛУЧАЙНО. Затвор за то нагъл боклук.

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Пророка М

    42 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Едно ръкостискане и готово.
  • 5 Гост

    5 18 Отговор
    Аиде у панселата
  • 6 долу БКП

    17 38 Отговор
    Нагла, лъжлива и крадлива, много долен човек е тая, ако въобще може да се нарече човек.
    С една дума, типична комунистка!

    Коментиран от #9

  • 7 b12

    19 13 Отговор
    Напълно възможно е всичкото да е супер манипулация и кметицата са я нарочили защото си върши работата ! Примерно може да са напръскали с въпросното вещество дръжката на колата й или волана ! И всеки човек все ще се пипне някъде по тялото или ще се здрависа с някой познат ! Аз питам защо не съдят човека който дава подкупа ? Нали по закон това е престъпление ! А за това не се говори ! Когато човек си върши работата като кметицата и спира строежи в градинки е факт че пречи на така наречените инвеститори мошенници , които искат бързо да забогатеят ! Цитирам от offnews :Сред най-известните инвеститори, оплаквали се от Иванчева и подали жалби, са Изабела Сярова, Димитър Логофетов и Христо Джампалски. Сярова дори обяви гладна стачка, а кметът Иванчева обясни през февруари миналата година, че мотивът за пречките пред строежа до бл. 64 е: основите са изкопани с 29 см по-дълбоко от предвиденото по разрешения план. На заседанието на комисията по градоустройство и архитектура стана ясно обаче, Иванчева е наела частна фирма да констатира нарушението, което е открила. Тази частна фирма обаче е била наета без конкурс, а по думите на шефа на строителния контрол в София Влади Калинов собственикът е получил разрешение за по-дълбоките основи.

    "Булинв" на Логофетов и Джампалски иска да строи в "Младост 4". Иванчева бави преписката им, те имат разрешение за строеж от 2012 г. Кметът на столичния район "Младост" трябва спре решенията си да спре строежите до блок 64 и б

    Коментиран от #12, #32

  • 8 мангалезич

    23 10 Отговор
    А СРС-та на уговорките как ще обясни, а ?

    Коментиран от #11

  • 9 ссссс

    34 12 Отговор

    До коментар #6 от "долу БКП":

    Десислава Иванчева не е комунистка,а е независима в което явно е и проблема.Община Младост е единствената община в София ,която няма представители на ГЕРБ.Вие си правете изводите.
  • 10 Избягалия Затворник

    23 17 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Еми те и парите случайно били на задната седалка. Не ги видяла. Де тоя късмет и при мене.
  • 11 и аз бях там.....

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "мангалезич":

    Ма ти ги чете,чу ги и ги анализира ли???
  • 12 Ads

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "b12":

    Не съдят, човека който дава парите за подкупа, защото е съобщил, че му искат подкуп. Анадъмо?
  • 13 Коментар

    36 11 Отговор
    Хайде без емоции да поразсъждаваме. Според мен е добре обмислено и лошо проведено активно мероприятие в стил Цв. Цветанов (ДС). Как може да светят ръцете? Ами тя е кмет. През нея минават много документи и ако зам. кметът Русев например е в играта, може да и поднесе документ напръскан с луминал (или каквото е там) и ръцете да светнат. Възможно ли е? ДА. Възможно ли е в колата да е проникнато и под седалката да е оставено кашончето с "уличаващи" доказателства? ДА! Те бомби слагат, та едно кашонче ли. Колко от вас като се качат в колата гледат какво има под седалката? Май на пръсти се броят. СРС? Някой да е чул какво има на тях? Само приказки от прокурора. Да припомним съдия Ченалова с едни записи, СРС-та и т.н. и какво стана с нея? Ами доколкото знам е на свобода. Така, че всичко наистина може да се окажи кьор фишек и прах в очите на герберите главно, за да могат да викат "Хайл Цецо" и "Хаил Бойко" с протегнати ръце. Ама дано да прогледнат най сетне, че иначе лошо се пише на майка България.

    Коментиран от #16

  • 14 Ads

    19 12 Отговор
    Всички реват, че им искат кеш, а като гепят някой, било постановка. Ами като е постановка, съдът да я оправдае. Тогава същите ще ревнат, че съдът е корумпиран. Прост народ, слаба държава.
  • 15 Доктор Ох Боли

    10 10 Отговор
    .... ха хаха.... ама как без емоции?.... ха ха хах......Аз като та прочета и ставам имоционален.... ха ха ха..... Дет са вика...... що и мене некои ни мъ изнинада с едни ..... 70 000 евро ли са били.... 56 000 евро ли са у багажника.... ха ха ха..... що тъй ни ми съ получи на миени а?..... Питам ас разбириши?..... ха ха хах.... Ами цел ден търкам билиетчита..... а?... ха хахаха.....ааааааааааааааааааа..... полудевам...... ха ха ха....аа
  • 16 Доктор Ох Боли

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Коментар":

    ....дет са вика и номера .....и марката на колата ше му кажа...... и... кога имам рождне ден мое му сподела...... ха ха хахаааа.....
  • 17 ссдд

    25 5 Отговор
    Най-вероятно е била корумпирана,но някой задавал ли си е въпроса ,защо точно в нея се огледаха ? На всеки е ясно ,че всеки един общинар краде ,но никой не ги пипа.Огледаха се в Иванчева ,защото не е от ГЕРБ ,а община Младост има спешна нужда ,да се сложи представител на ГЕРБ ,нали се сещате :)

    Коментиран от #20

  • 18 SDЕЧЕВ

    13 7 Отговор
    Тя само по една година ги е бавила преписките, а не по две. Предлагам ако някой свестен прочете това и може да го вкара в Закон- след изтичане на срока за дадена преписка да се приема хипотезата за мълчаливо съгласие и така всички колеги и колежки на този мизантроп-Младостката Светица няма да имат инструмент да тормозят хората. Има проекто закон за мълчаливото съгласуване,но стои на трупчета от 6 години. Защо ли ?

    Коментиран от #22

  • 19 Аматьор

    16 6 Отговор
    Е как няма от мастилото по ръцете и ? Нали оня прокурор вчера твърдеше, че два часа е броила парите ?
    Смях и пасти.
    Тези даже една постановка не могат да направях като хората !
    Пълни аматьори !

    Коментиран от #21

  • 20 Доктор Ох Боли

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "ссдд":

    ..... аааа.....ае са може да е била...... Ти некъв лев завуй са правиш..... ха ха ха...... Абе напрао ти са иска обратен ама...... ха ха ха.... Нема и у тебе некой да са огледа..... ха ха ха ....

    Коментиран от #36

  • 21 Доктор Ох Боли

    0 8 Отговор

    До коментар #19 от "Аматьор":

    ..... ха ха ха......А кви беха милиционерите преди години а?..... Близаш у районото червен ..... излизаш... син... ха ха ха...... Е тва е.... преобразяват та........ ха ха ха....... ааааааааааааааа....
  • 22 Доктор Ох Боли

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "SDЕЧЕВ":

    .... ха ха ха.... била ги бавила САМО по една година..... ха ха ха..... А можело да не ги бави..... ха ха ха...... Ама трее да им е гадно на инвеститорите ......ха х аххах ..... Аз се чуда защо изобщо ги е пускала...... Ама как ше ги пуска теа инвеститори..... ха хаха....
  • 23 Гост

    7 10 Отговор
    Абе,много я защитавате тая нагла кифла,бе. Ами значи в България няма корупция. Кво само ревем? Всичко ни е точно и чисто. Затвор за то боклук.
  • 24 незнайко

    15 4 Отговор
    Фурора е огромен ! За затварянето и разграбването на КТБ нямаше такава показност, ЗАЩО ??? Видяха англичаните какво направиха и нашите решиха да направят подобно деяние, естествено без да тровят някого !!! Толкова е тъпо направената постановка, че повече няма накъде !!! Да погледнат в банковите сметки на кметицата и ще разберат дали е взимала подкупи !!! В МОМЕНТА СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЕС !!!

    Коментиран от #25, #26, #33

  • 25 Доктор Ох Боли

    0 7 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    ..... ха хаха..... Аз мисла, че ти си се умопомрачила...... ха ха ха.....аааааааааааааа
  • 26 Доктор Ох Боли

    0 7 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    ..... иначе казано..... ти просто трее си земеш лекарствата..... ха ха ха.... мдааааааааааа............
  • 27 Некой

    11 0 Отговор
    Само тези които не се отчитат където трябва ги хващат!
  • 28 Антон

    21 0 Отговор
    Ако се докаже вина на кметицата - да бъде попиляна!
    Обаче ако бъде оправдана, всички взели участие в това мероприятия да бъдат уволнени.
    А обезщетенията на които ще ни осъди да бъдат заплатени след конфискация на личното им имущество.
    Само така държавен служител може да бъде накаран да си върши качествено работата.
  • 29 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    10 10 Отговор
    Ти да видиш. Не знае ,че има 70 000 ерво на седалката. Случайно ръката и допряла до полицейски маркирани пари? Лъже като дърт циганин. Вие сериозно ли и вярвате? Не сте добре .
  • 30 ЛЪЖИ

    9 5 Отговор
    Собственик на "Ваклин гpyп" е Алеĸсандъp Ваклин, pоден 1977 г. живял във Англия...
    Нещо такова каза и Гешев. Само че Ваклин твърди, че не е подавал сигнал срещу кметицата и не е давал подкуп. ЗНАЧИ Гешев пак лъже. Много лъжи станаха неговите.
  • 31 Реститутка

    7 11 Отговор
    Недей да лъжеш, мръсницо!!! Време е да подстригваш в сливенския затвор! Долна рекетьорка си ти!!!!! Светила ти била дланта- е как е светанала, като не си барала парите?!? Сигурно полицайката те е поръсила! Лъжлива безсрамница!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ads

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    Те подкупите точно у банкови сметки се държат.
  • 34 Тръмп

    7 8 Отговор
    Парцалесата на Кадиев е същата нагла и крадлива комунистка,като БСП!:):):)Само Затвор ще я успокои,да не прави мизерии и гадории!:):)
  • 35 Тръмп

    3 8 Отговор
    И тримата задържани кметове по случая са Гнилоч и Смрад!:)Публичен линч следващия път!:)
  • 36 ссдд

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Доктор Ох Боли":

    Прекалено неграмотен си и нищо не ти се разбира,шушумиго.
  • 37 Миташки

    5 5 Отговор
    Колко ли има като нея ........
  • 38 факт

    1 2 Отговор
    нали идат кметски избори
  • 39 Юююбряяяяя

    11 0 Отговор
    Иванчева си позволи да сезира президента и да иска налагане на частично вето върху новия Закон за устройството и застрояването на Столична община. А това са ог-ром-ни интереси. Огромни. Преди това се опита да спира строителства на спорни терени.
    И просто беше наказана показно!
    Както само ченгеджийницата в БГ може да го направи.
    Всичко може да ти бъде подхвърлено и да те обвинят във всички смъртни грехове.
    Значи Иванчева, кметът на „Младост“, е правила това, за което са я избрали хората – основно се занимавала с недопускане на строежи. Заради това й спретват една показна акция.
    Кадиев се пробвал да й влияе, не успял и я заклеймил публично, че нищо не става от нея.
    Значи, политик върши ли това, за което са го избрали, ще гледат да го вкарат в затвора.
  • 40 ОЧЕВАДНО

    7 0 Отговор
    Мръсен ГЕРБерски комплот по английски образец. Колкото по- зрелищен и агресивен,толкова по- убедителен за баъците.....Това е ПОКАЗНА АКЦИЯ,КАК УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ САМОРАЗПРАВЯТ С ОНЕЗИ,КОИТО ИМ ПРЕЧАТ..
  • 41 колю

    7 0 Отговор
    кметицата има мастило по част от ръката и под носа .ВИДЯХТЕ КАК ПОЛИЦАЙКАТА И ЗАТИСКА УСТАТА ОТ НЕЯ Е МАСТИЛОТО.
  • 42 Ввв

    2 0 Отговор
    Смешен цирк от Боко и Цвъки,ама те са толкова ограничени и плоски,че вече 3-ти мандат не могат да направят сносно скалъпена акция!Язък!!!
  • 43 432

    2 0 Отговор
    Защо Господарите на ефира когато изобличат някой в корупция всички разбират и не оспорват, дори самите извършители, а полицията когато направи някоя зрелищна акция всички се съмняват.
    Как първите могат да заснемат всичко и да го излъчат, а вторите го правят по най първобитния начин и оставят хиляди въпроси след себе си.
  • 44 Гост

    1 1 Отговор
    Искат да ме сменят със заместник кмет. Те в затвора искат да я вкарат, тя още си мисли за постта.