Last news in Fakti

26 Април, 2018 16:39 1 318 2

Заловиха непълнолетен наркодилър във Варна

  • наркотици-
  • наркодилър-
  • владиславово

Младежът вече е осъждан за същото престъпление

Заловиха непълнолетен наркодилър във Варна - 1
Снимка: Shutterstock

18-годишният Валентин М. е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура той е бил задържан за срок до 72 часа. На 24 април тази година около 17:30 часа в кв. „Владиславово“ във Варна при полицейска проверка в него са намерени 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна справка установила, че това е амфетамин с тегло 2,01 гр.

Така срещу младежа, който ще навърши пълнолетие през май, било образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотици. От свидетелството за съдимост на обвиняемия става ясно, че той вече е осъждан за същото престъпление. След като сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, съдът му наложил наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца и задължителна регистрация по настоящ адрес за същия срок. Срокът на наказанието му изтекъл на 10 март тази година.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 18-годишния обвиняем, който е роден в Атина. Престъплението, за което е повдигнато обвинение на Валентин М., се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Според прокуратурата съществува реална опасност той да се укрие, както и да извърши друго престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    2 1 Отговор
    Да бъде смърт!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.