Last news in Fakti

1 Юни, 2018 13:14 2 296 5

Мъж склонявал момиченца да участват в порно във фейсбук

  • порно-
  • фейсбук

Служители на отдел „Киберпрестъпност“ задържаха мъж, склонявал малолетни за участие в порнографски представления в социалните мрежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 31.05.2018 год., под ръководството на Софийска районна прокуратура, служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и колегите им от сектор БОП-Кюстендил задържаха 30-годишния М.И. от гр. Кюстендил.

Според събраните до момента данни, мъжът целенасочено е използвал ресурсите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяването на контакти с малолетни момичета за склоняването и изнудването им към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание - престъпно деяние, за което максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години.

Установено е, че под фалшива самоличност, М.И. е инициирал контакти и обменил приятелство с над 500 абоната на социалната мрежа, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години. Като е използвал крехката им възраст и тяхната доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания онлайн.

На същата дата служителите на ГДБОП са извършили и процесуално-следствени действия в дома на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело по чл.159, ал.4 от НК за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13-годишна възраст.

От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа „Фейсбук“ към януари 2018г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25- годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    8 2 Отговор
    Фейсбук трябва да бъде обвинен като съучастник
  • 2 Шансу Имамов

    6 8 Отговор
    На 15 вече са порно шампионки българките,така че нищо нередно не е направил.
  • 3 PANCH5

    1 1 Отговор
    АКО ИМА ПЕДОФИЛИ ДА МИ СЕ ОБАДЯТ ДА ГИ ОСАКАТЯ КАКТО АЗ СИ ЗНАМ

    Коментиран от #4

  • 4 БАЩА ТИ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "PANCH5":

    Дай да ти звънна,сине.
  • 5 Patriot

    2 0 Отговор
    В пандиза много ще му се радват на тоя извратеняк