14 Август, 2018 15:39 3 669 12

Прокурор: Бенчев лично е возил Митьо Очите с колата си

  • бенчо бенчев-
  • митьо очите-
  • арест-
  • кола

Шефът на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев обяви, че Бенчо Бенчев лично е возил Димитър Желязков - Митьо Очите от Солун до Истанбул със свой автомобил и го е настанил в стаи, ангажирани на негово име.

"От 2 до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция обвиняемият Бенчев е спомогнал на Димитър Желязков, извършил престъпление по текстовете, предмет на повдигнатото му обвинение от Специализираната прокуратура, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 2 август е транспортирал с лек автомобил обвиняемият от град Солун през границата между Гърция и Турция до град Истанбул и за цитирания период му е предоставил за ползване стая в хотел "Рамада", която е била резервирана на името на Бенчо Бенчев, без да се е споразумял с лицето Желязков, преди да е извършило самото престъпление", обясни шефът на бургаската Окръжна прокуратура.

Бизнесменът нарече „нелепа случайност“ едновременното си присъствие с Митьо Очите в истанбулския хотел. Той отказа всякакви други коментари. Неговият адвокат Иво Найденов заяви, че подзащитният му е невинен по повод личното укривателство на Желязков. "За първото обвинение мисля, че в медийното пространство достатъчно дълго време беше обяснявано, че ще бъде повдигнато такова. Даже, доколкото си спомням заместник главният прокурор г-н Гешев преди седмица каза, че може би ще бъде повдигнато обвинение за лично укривателство", коментира пред радио "Дарик" адвокатът.

Освен лично укривателство, заместник-председателят на местния Общински съвет Бенчев е обвинен и в незаконно държане на боеприпаси. По думите на Иво Найденов 58-те патрона са за законно притежаваните му две огнестрелни оръжия. "Обвинението по чл. 339 не смятам, че има доказателства. Най-малкото г-н Бенчев има законно притежавано оръжие. Твърди се за едни боеприпаси, ще докажем, че няма как. Той има две оръжия, това са боеприпасите за двете оръжия и няма извършено престъпление. И са се мотивирали, че на базата на това обвинение налагат и забраната за напускане пределите на страната. Той не е имал намерение да се укрива".

Според адвокат Найденов в момента на гърба на Бенчев "се упражняват страшно много хора". "Смятам, че емоциите ще отминат, прокуратурата обективно ще изясни какво се е случило и съпричастен ли е Бенчо Бенчев. Аз смятам, че не. По никакъв начин той не е извършил деянието лично укривателство и смятам, че ще излязат с един достоен акт, а именно постановление за прекратяване на това производство. Лично аз се надявам, че ще бъдат събрани всички възможни доказателства, за да се изчисти името на нашия довереник", коментира още адвокат Иво Найденов.
Срокът за гаранцията от 50 000 лева, която Бенчо Бенчев трябва да внесе, е 15 дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    29 0 Отговор
    Бенчо отивал на преглед и срещнал Мотьо и той тръгнал на контролен към Турция, ама на автостоп, и го взел щото е човещина. После пък решили купонче да спретнат с мадами преди прегледа, то пак е човещинка.
  • 2 БЕНЗИНДЖИЯ

    17 5 Отговор
    Бенчо голяма късмет има мани мани и ролс ройса няма да ти помогне за АДА си се запътил с 200км/ч и от там връщане назад няма колкото и да се оглеждаш в огледалото на скъпата кола честито печелиш пишка по радиото успех в гнието в затвора и горенето в АДА ПУ!
  • 3 Гост

    11 2 Отговор
    Абе у кауша и двамата и толкоз иначе народа няма да издържи тоя път

    Коментиран от #7

  • 4 ТъпСъм

    9 2 Отговор
    Не вярно те май не се познават дори
  • 5 Еничър

    7 1 Отговор
    Много са сладки парите май.За да укрива лично един престъпник.Е не че Бенчев не е престъпник.
  • 6 един

    10 0 Отговор
    Да са само Бенчо и Очите, с перце да ги погалиш и да ги изпратиш на почивка. Престъпността ни е завладяла открай време - това полицейски шефове, полицаи, съветници . общински, селски и градски, кметове и тем подобни, всичко престъпник. Да ти настръхне косата! Тук-там малко шум, малко прокурорчета и адвокатчета и пак наново същата работа. Скоро минах през едно градче, наречено Долна баня. Не зная с какви средства и кой е разпоредил да се хвърлят пари за едни безсмислени глупости като каналчета с вода около главния площад, в които да падат деца, но лъхаше на некадърност и злоупотреба с европейски пари. Жалко за природата ни, за тъпия ни живот, изпълнен с мошеници, ревностно пазени и защитавани от мафиотската ни съдебна система. Жалко!
  • 7 Bingo

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не че ги защитавам тези боклуци, но не може да обвиниш някого в укривателство за период когато е бил в чужбина преди да е била издадена европейска заповед за арест. Да вземат тогава да повдигнат обвинение и на граничните които са ги пуснали в Гърция, и на Гръцките граничари които са ги пуснали в последствие в Турция. Нека някой да направи сметка колко ще струва това безмислено обвинение на Българския данъклоплатец.

    Коментиран от #10

  • 8 Дрън дрън

    4 0 Отговор
    Преди да излезе заповедта за арест,някой им подушнал.А иначе нямаше теч на информация.
  • 9 Кирка в капака

    5 0 Отговор
    А двете коври с тях ли са пътували или са ги чакали в хотела?
  • 10 Даа

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bingo":

    Абсолютно ,те минали границата с Турция,дето ти трябва даже червен паспорт и никой не ги е спрял....иначе с червена бюлетина бил на издирване,ама от коя дата никой не знае...той Бенчо да предвиди ли нещата
  • 11 Анонимен

    2 0 Отговор
    Той е возил митьо очите. A cera ще извози вас . Съдът ще ви върне документацията и така докато накрая се окаже невинен и даже ще осъди и държавата . Позната история много шум за нищо. Опг е голямо и за да не цъфнали и други случи ще приключи докато се опорните. Никой не ви вярва вече си те не са крали дърва че да ги пратите зад решетките
  • 12 JEEP

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 58-те патрона са за законно притежаваните му две огнестрелни оръжия. При закупуването на КНО се полагат 50бр. 5 от тях остават в полицията за прострелка. Т.е оставаш с 45 и трябва да имаш толкова във всеки един момент! Няма как 58 да са за 2 пистолета.