Last news in Fakti

15 Август, 2018 18:29 3 349 8

Пак контрабандни цигари почти за 1 млн. лева

  • контрабандна-
  • цигари

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е извършено претърсване на пет помещения, находящи се в София, при които са открити контрабандни цигари на обща стойност над 922 000 лв.

Откритите цигари са укрити в дървен материал, точно като тези намерени в Пристанище – Бургас преди няколко дни.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е извършено претърсване на пет помещения, находящи се в гр. София, район „Кремиковци“. В тях са открити 122 999 кутии контрабандни цигари. Общата стойност на откритото е над 922 000 лв.

Цигарите са марка „Режина“ и са били укрити в складиран дървен материал. Действията по делегация са извършени от служители на СДВР и Главна дирекция „Гранична полиция“.

Припомняме, че контрабандни цигари укрити в нарочно направени кухини в дървен материал бяха открити по време на митническа проверка на контейнер, който е бил пренесен от кораб и доставен на Пристанище – Бургас на 01.08.2018г.

Откритите тогава акцизни стоки бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лв. Случаят бе оповестен пред медиите от Административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – прокурор Георги Чинев и г-н Юлиян Мирков – Заместник директор на Агенция „Митници“.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхъм

    11 0 Отговор
    Дебелите разчистват конкуренцията, че печалбите падат, народа мина на електронни цигарки
  • 2 гост

    8 1 Отговор
    Добре,че ги отказах,да не пуша , тези фалшиви цигари!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гошо

    9 3 Отговор
    Видяха, че Боко си отива и спряха да му се отчитат.... Ееее ама не става така, докато мутрата е на власт и покрояителства контрабандата, ще му се отчитате

    Коментиран от #7

  • 5 лимонад

    3 0 Отговор
    защо акциза на тия цигари е 7-8 лв на кутия? аз ли не мога да снятам или нещо пропускам ?
  • 6 Митница

    4 0 Отговор
    Защото в ЗАДС, ППЗАДС и ЗАНН е записано,, че тютюневи изделия от НЕ регистрирани марки на българския пазар.... За определяне на санкцията се взимат на цена от 7.5 лева за брой кутия..... Това е 🍻
  • 7 Eeeeee

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Kade има да си купя
  • 8 Еииииииии

    2 0 Отговор
    Докато съотношението цени заплати е такова винаги ще има контрабанда....