1 332 4

Вандали вилняха с брадви и чукове в Център за деца с аутизъм

Мария Атанасова

Вандали са влезли в Центъра за деца с аутизъм в Плевен и са трошили стени и врати. Извършен е и опит за палеж. Инцидентът е станал в нощта на 24 срещу 25 август, съобщиха от сдружение "Аутизъм днес".

Центърът се намира в сграда, предоставена от Община Плевен с решение на ОбС-Плевен, която се ремонтира от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение „Аутизъм днес“ само с помощта на дарения, пише offnews.bg.

„Не можем да си позволим охранителна система за цялата сграда. Вандализмът е извършен в частта от сградата, в която няма СОТ", обясниха от сдружението.

Според специалисти вандалите са познавали добре сградата.

СОТ има в частта от сградата, в която са поставени строителните материали за ремонта.

От сдружението призовават плевенчани и всички, които могат, да помогнат да продължи изграждането на Центъра и децата с аутизъм в Плевен и региона да имат място, където да получават висококачествена терапевтична грижа и шанс за социално включване в обществото.

Плевен / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Малка шишка
  Отговор
  1 22:14  27.08.18
  Ще вилнеят, що не?То държава няма на всички нива.Има само НАП, КАТ,електро, вода......... да ни прибират кървавите пари, ама да получиш защита..... ела да видиш!
 • Pleven
  Отговор
  2 22:35  27.08.18
  Тия пък от СОД и те...,ако вземат да охраняват и другата част от сградата безвъзмездно да не се набутат нещо.Сакън!Сотаджии,хубаво смятайте квадратурата да не се прекарате.
 • ванката
  Отговор
  3 22:47  27.08.18
  на герб електората никой неможе да ги закача щом им се вилнее ще вилнеят само някой да посмей да им държи сметка и държавата веенага ще застане срещу него ... това е задачата на герб да накара населението да се чуства незащитето и страхливо за да могат да правят каквото си искат началниците отвъд океана!!!
 • Браво
  Отговор
  4 23:55  27.08.18
  Тц, не вярвам, има нещо гнило в тая сграда, дето ремонта и струва, колкото Соросоидната реклама по радиото на сорос.!!! Явно прикриват, гепеното!!!! Соросоидите са крадливи гадове!! Тц, тц , не им вярвам!!!

Напиши коментар:


Публикувай